Рінат Ахметов з допомогою формули "Роттердам +" оплачує піарників, які захищають одночасно його інтереси і інтереси Порошенка.

Читайте також: "Як в мафії – щоб не здали": навіщо Порошенко почав роздавати звання "Герой України" скандальним чиновникам

Принаймні, так стверджує журналіст Олександр Дубинський. За його словами, приблизна сума, на яку могли завдати збитків державі у такий спосіб, космічна, адже прибутки вимірюють у 35 мільйонів гривень.

Він нагадує, що не дарма зацікавила саме тема вугілля, тому що вона активно критикується на просторах соціальних мереж. Існує навіть спеціальний ресурс, де кожен українець може вирахувати, скільки він особисто вже переплатив через такі "новації".

До речі, одну з груп, котра стосується "Роттердам+", веде скандальний піарник Денис Іванов. 

Дубинський нагадує: Іванов співпрацював з "УЗ" ще за часів Януковича і на "бізнесу із потягами" відмив близько 21 мільйона гривень. 

Ці гроші виводилися на баланс його фірми фіктивними котрактами. А починаючи з 2013 року саме ця людина, як вважає Дубинський, працює пліч-о-пліч з олігархом Ахметовим.

Читайте також: Як Порошенко перешкоджає Зеленському своїми новопризначеннями в останні дні президентства

Судячи з усього, саме цей власник монополій і оплачує критику всіх народних депутатів, котрі "насмілилися" хоч якимось чином виступити проти скандальної вугільної формули.

Насправді, те, що ресурси не йдуть з-за кордону, а постачаються з Донбасу, не новина. Про це говорять більшість провідних експертів у сфері економіки та фінансів.

Журналіст запевняє: група Іванова, так звані "чорні піарники" дискредитують не тільки нардепів, а й представників ЗМІ та громадських активістів – загалом, усіх, чия риторика не збігається із інтересами Порошенка та Ахметова. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook