Завдяки деклараціям українських чиновників стало відомо, скільки заробляють і другі половинки українських політиків.

Читайте також: Гройсман візьме участь у парламентських виборах

У рейтингу найбагатших дружин українських міністрів перше місце дісталося Інні Аваковій, дружині голови МВС Арсена Авакова, передає УКРОП із посиланням на Патріоти України.

Її річний дохід склав 57,5 млн грн. На рахунках в українських банках у дружини міністра 3373 євро, майже 1,5 мільйона гривень і приблизно 2 мільйони доларів, в італійському банку – майже 1,5 мільйона доларів. Готівкою має 35 тисяч доларів, 140 тисяч гривень, 21 тисячу євро. Крім різних прикрас і хутра, Інна задекларувала ікону з дорогоцінними каменями.

Слідом за нею йде дружина прем’єр-міністра України, Олена Гройсман. У 2017 році вона отримала 306 тисяч гривень зарплати, 1,355 мільйона гривень – від підприємницької діяльності. Ще 10 тисяч гривень держава їй виплатило в якості допомоги при народженні дитини. 470 тисяч гривень накапали у вигляді відсотків в "Ощадбанку". 1,25 мільйона гривень отримала від продажу Volkswagen Touareg. Разом – 3,39 млн грн.

З річним доходом в 2,4 млн грн. виявилася Гузял Насалик, дружина міністра енергетики Ігоря Насалика. У гаражі у дружини міністра стоїть Mercedes-Benz GLE 400 4 MATIC, куплений в позаминулому році за 2,4 мільйона гривень. У 2017 році Гузял повернула чоловікові безвідсотковий борг в розмірі 700 тисяч гривень.

Четверте місце у Орисі Семерак, дружини міністра екології Остапа Семерака. Річний дохід – майже 1,6 млн грн. Їздить дружина міністра на власній Toyota Camry (2011 г. в.), купленій два роки тому за 265,5 тисячі гривень.

І замикає п’ятірку Світлана Бевза, дружина міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Її річний дохід склав майже 1,2 млн грн. Вона також задекларувала кільце з діамантом і сережки з дорогоцінними каменями.

А ось рейтинг найбільш «бідних» других половинок очолила Вікторія Саєнко, дружина міністра Кабміну Олександра Саєнка, яка задекларувала 0 гривень доходу.

За нею йде дружина міністра фінансів Олександра Данилюка Ольга. Її дохід – 36 тисяч гривень. Особливість матеріального становища дружини міністра фінансів полягає в тому, що у неї все знаходиться в спільній власності з чоловіком.

Замикає цю трійку Валентина Кістіон, дружина віце-прем’єра Володимира Кістіона. Її річний дохід – 110 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter