Підприємиця, яка винаймає торгову площу у ТРЦ "Промінь" Марія Шевчик не тільки не виплатила своїй працівниці обіцяної заробітної платні, але й привселюдно зганьбила і обматюкала молоду дівчину на очах відвідувачів та не повернула її документів.

Така ситуація може статися коли працівник офіційно не оформлений і повністю залежний від милості та доброти роботодавця.

Читайте також: "Ти ох**ла?" – у Луцьку бізнесвумен привселюдно принизила свою працівницю і погрожувала тій розправою

У кав'ярні "Sheff Coffee", яке знаходиться на 4 поверсі розважального центру "Промінь" величезний скандал. Власниця закладу ФОП Марія Шевчик облаяла з ніг до голови свою працівницю Демидюк Ірину через те, що вона побажала змінити місце роботи.

Як стверджує сама дівчина, їй не віддали заробітну платню та відмовляються повернути документи, незважаючи на те, що дівчину так і не оформили за весь час її роботи в закладі. Ба більше, Ірина винна своїй роботодавиці гроші за курси баристи, які за словами Марії Шевчик були безкоштовні, оскільки їх проводили її знайомі. Курси проходили в "Carraro", які організовув "ВолиньПост".

Окрім плати за курси баристи, у дівчини вимагали гроші за стажування, яке вона не пройшла, а відразу, з ініціативи роботодавиці, приступила до роботи.

Проте, як зазначається в оголошенні Марії Шевчик на Work.ua, стажування також безкоштовне.

 

Зараз на колишньому робочому місці Ірини – інша працівниця, яка у грубій формі відмовляється від будь-яких коментарів.

Тим часом, Ірина не може додзвонитись до своєї роботодавиці, адже та змінила номер телефону, а нова працівниця навідріз відмовляється дати нові контакти Марії.

У свою чергу, Ірина Демидюк звернулась до правоохоронних органів та написала заяву у поліцію на Марію Шевчик, аби ту притягнули до кримінальної відповідальності.

 

Також, про ситуацію було повідомлено до Управління Держпраці у Волинській області, про те, як вчинили з дівчиною на робочому місці, та до Фіскальної служби.

Начальник управління Держпраці Ростислав Стасько запевнив, що протягом кількох днів буде проведено інспекційне відвідування закладу "Sheff Coffee" та з'ясуються всі обставини трудових стосунків, а хамовита власниця понесе за це відповідальність.

Завдяки загальному розголосу цієї ситуації, дівчині поспівчувало багато небайдужих людей у Facebook. Деякі користувачі навіть скинули номери телефонів до адвокатів та центрів правової допомоги, які можуть допомогти Ірині. Завдяки підтримці і журналістам дівчина подала відповідні заяви до ДФС, Пенсійного фонду, прокуратури, щоб відстояти свої права і добитися справедливості. Наразі її адвокати готують позов до суду з метою відстоювання своєї честі і гідності.

Про хамовиту бізневумен і її спосіб нечесно зароблятия гроші, детальніше дивіться в сюжеті.


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter