Волинські лісівники розпочали працювати у нічну зміну. Схоже дня, щоб рубати ліс їм уже мало. Тому як тільки звечоріє не дивуйтеся, що у Ківерцівських лісах ви можете почути звук електропилки. І луну від того як десь в глибині хащ, серед нічної тиші падає дерево.

Читайте також: На Волині чоловік незаконно рубав ліс, чим завдав збитків на майже 100 тисяч

Власне на таку порубку натрапили і журналісти ТРК "Аверс". Поночі буквально за три кілометри від Ківереців рубали дуби. Кореспонденти подумали, що це напевне чорні лісоруби. Бо ж з місця події вони утекли, та й хто ж буде законно вночі рубати. Ризикуючи життям, бо ж так не довго і загинути, під час такої порубки. Але у лісовому та мисливському господарстві Волині підозри спростували. Заявили, що ця рубка цілком законна.

Про те, що поблизу Ківерців валять ліс, повідомили небайдужі місцеві мешканці. Телефонували одразу на телеканал, бо ж як зазначили на поліцію уже сподіватися марно. І хоча на вулиці уже ніч журналісти все таки вирішили поїхати на порубку. І варто зазначити застали лісорубів у розпал роботи. На місці повалений дуб. Електропилка, вогнище і харчі… А ще троє чоловіків, які дременули геть забачивши невідомих.

Чоловіки так втікали, що залишили у лісі мотоцикл та автомобіль на транзитних номерах. Проте вони тут не одні. В глибині хащ працює ще одна бригада. Чути звук електропилки і як падає щойно зрізане дерево.

Ситуація говорить сама за себе. На місце події журналісти викликали поліцію та розповіли, що десь за 50 метрів від них точно є ще одне щойно зрізане дерево. А ще при поліції знайшли три свіжих пеньки. До якої породи вони належать поночі  розібрати не можемо.

Поліцейські одразу викликають слідчих.

Але схоже кримінальне провадження ніхто не збирається відкривати. Вже наступного дня працівники лісового та мисливського господарства Волині пояснюють на своєму сайті, що такий формат роботи це норма.

Цитуємо: "відзняли зрізане дерево біля самого пенька, щоб на камеру воно виглядало здоровим, не взяли жодних коментарів у фахівців, проте поговорили з "місцевим пенсіонером", який не хоче називатися і який "все знає про заготівлю та незаконні рубки", журналістка зробила власні висновки про те, що лісу на Волині скоро не буде, бо "рубають безбожно".

Читайте також: На Волині у лісгоспі виявили незаконну рубку дерев (фото)

Лісівники запевняють – це санітарна рубка. І обурюються, мовляв, дерево не з усіх боків відзняли. Воно ж бо гниле. А про інші дерева зрубані в цій ділянці ані слова. Не пояснюють чому рубають вночі і чому лісоруби, які буцімто роблять усе законно повтікали, як тільки їх застали за таким заняттям.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook