Перш, ніж іти на пляж, дізнайтеся, чи безпечний він і чого варто остерігатися, бо у воді існує безліч бактерій, які хочуть потрапити до вашого організму.

Читайте також: День літнього сонцестояння: народні прикмети та звичаї

Проте, якщо підійти до вибору місця для купання з усією серйозністю, вивчити офіційно відкриті пляжі з постійним контролем води, то чому б і не ризикнути? Але перед тим, як вирушити туди купатися, дослухайтеся до кількох порад, передає ТСН.

Загалом, якщо ви хочете охолодитися під час спеки, для цього достатньо просто облитися водою з пляшки або постояти під душем, який є на всіх обладнаних пляжах. Але утримайтеся від купання у воді, температура якої не перевищує 18 градусів, щоб не застудити сечовий міхур і не отримати цистит. З ослабленим після зими імунітетом це дуже легко. Але якщо вже так трапилося, тримайте в своїй аптечці таблетки для лікування циститу.  

Читайте також: Що не варто робити на день народження: топ-5 порад

Інша справа – морська солона вода. У ній міститься безліч таких корисних мікроелементів, як йод, кальцій, калій, кремній, натрій, магній, марганець, фосфор, залізо, нікель, мідь, миш'як, кисень, азот, неон і гелій. Їх ми вбираємо через пори і капіляри на шкірі.

Насичена мінералами і солями шкіра стає пружною і еластичною, а її набряклість при цьому зменшується. Така вода змиває з поверхні шкіри мікроби, зайвий жир, відлущує верхній роговий шар тощо.

Тож купайтеся на здоров'я. Тільки пам'ятайте, що плавати краще через 1,5-2 години після їжі і тільки в тверезому стані. Заходьте у воду винятково в спеціально відведених для цього місцях і краще в компанії з кимось. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter