Різдвяні свята традиційно є часом родинного спілкування. Це також час моральної "підзарядки" і зміцення здоров'я.

Читайте також: Супрун розвінчала черговий міф про застілля

У МОЗ повідомили, як вливають позитивні емоції і обійми на здоров'я.

Наші думки здатні впливати на процеси у нашому організмі. Як виявили дослідники, люди, які позитивно сприймають світ, мають тенденцію до нижчого тиску, менше схильні до розвитку серцевих захворювань, краще контролюють вагу, у них здоровіший рівень цукру в крові. Якщо людина з серйозним захворюванням концентруватиметься на позитивних емоціях, це може підвищити її імунітет і не дати розвинутися депресії. Навіть у невиліковно хворих людей якість життя може значно покращитися, коли вони не зациклюються на сумних переживаннях, а намагаються знайти щось позитивне у кожному дні.

Обійми можуть навіть зменшити відчуття болю

За можливості проявляйте свої почуття з допомогою дотиків. Доведено, що хвичайний дотик може зменшити відчуття виключення та покращити настрій. А в деяких випадках – навіть зменшити відчуття болю.

Читайте також: Розповіли про користь гречки для здоров’я людини

Це відбувається завдяки тому, що в нашому тілі знаходиться безліч рецепторів, стимулювання яких з допомогою дотику чи обіймів, сприяє уповільненню пульсу та зменшенню тиску. Крім того, фізичний дотик має здатність впливати й на вивільнення гормону стресу – кортизолу, що зменшує відчуття стресу та тривожності.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter