Відповідно до підпункту 4 пункту 4 Порядку використання коштів, спрямованих у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року №107 (далі – Порядок), передбачено спеціальну бюджетну дотацію за вирощування молодняку великої рогатої худоби в господарствах фізичних осіб (далі – дотація за молодняк).


Відповідно до пункту 9 Порядку дотація надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби, який народився у господарствах фізичних осіб у поточному році.
Дотація надається за кожні чотири місяці наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:
за період утримання молодняку віком від 1 до 5 місяців – 300 грн. за голову; 
за період утримання молодняку віком від 5 до 9 місяців – 700 грн. за голову;
за період утримання молодняку віком від 9 до 13 місяців – 1 500 грн. за голову.
Загальний обсяг дотації не може перевищувати 2 500 грн. із розрахунку на одну голову молодняку.
Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають за місцезнаходженням господарства до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади копії таких документів:
паспортів великої рогатої худоби, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів молодняку – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
паспорта громадянина України;
довідки або договору про відкриття рахунка в банку;
документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та мають відмітку в паспорті).
Документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження, про що робиться запис у журналі обліку фізичних осіб – власників тварин, форму якого встановлює Мінагрополітики.
За запитом органу місцевого самоврядування Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин (ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», м.Мукачево, вул.Миру, 19/310, тел. (03131)3-78-19, 050-448-47-41 Бубряк Ю.О., e-mail: [email protected]) у триденний строк надає інформацію про кількість ідентифікованого та зареєстрованого поголів’я молодняку станом на відповідну дату поточного року у розрізі фізичних осіб - власників тварин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter