Секс навіть із коханою людиною може породжувати певну невпевненість чи побоювання, тому низка експертів дали прості поради про те, як зробити своє життя в ліжку приємнішим та різноманітнішим. Пише ТСН.

Читайте також: "Впала нижче плінтуса": Цибульська нарвалась на критику шанувальників через пікантний знімок (фото)

Облаштуйте "сцену" для романтичної ночі

Може ви звикли до сексу на старих затертих простирадлах у неприбраній кімнаті, однак, аби покращити своє статеве життя, треба поліпшити умови.  Виділіть трошки часу, приберіть, запаліть свічку, чи принаймні освіжіть повітря та налаштуйте світло під настрій. Це продемонструє вашій другій половинці, що ви зробили певні емоційні "інвестиції" у ваше сексуальне життя і посилить ваше взаєморозуміння під час сексу, вважає сертифікований секс-коуч Алісія Синклер.

Розмовляйте про секс за межами спальні

Подушка – чудове місце, аби отримати бажане, однак не завжди є найпродуктивнішим. Якщо ви хочете зробити ваш зв'язок із партнером тіснішим та отримати більше насолоди, спробуйте говорити про секс за межами спальні.

Припиніть порівнювати себе з іншими

Важко не порівнювати себе з прикладами із ЗМІ, тому не дивно, що багато людей вагаються, чи мають "хороший секс". Відкинути зайві думки та порівняння радить сексуальний психотерапевт Енджі Ганн.

"Приємний секс часто зовсім не схожий на ті моделі, які ми бачили, або зображення, на які ми дивилися. Тіла, позиції, звуки та дії набагато більш різноманітні, творчі та красиві, ніж ті речі, які ми намагаємося нав'язати", – каже вона.

Читайте також: Назвали повсякденну їжу, яка псує секс

Дихайте в унісон разом із вашим партнером

Якщо ви не звертаєте увагу на дихання свого партнера під час сексу, ви можете пропустити простий шлях до емоційного єднання.

Стів МакГоу, доцент кафедри клінічної сексології, розповів, що пара має намагатися дихати в унісон протягом та після сексу, щоб отримати більш задовільний результат.

Розвивайте свій емоційний зв'язок іншими способами

Чудовий секс починається за межами спальні – якщо ви не відчуваєте єдності з партнером під час сексу, вам варто пошукати  зв'язку з ним іншими способами.

"Емоційний зв'язок під час сексу, зазвичай, будується за межами спальні. Для багатьох інтенсивність і насолода від сексу зростає, якщо зв'язок з їхнім партнером міцний. Хоча дехто може досягти такого  рівня зв'язку під час миттєвих зустрічей, більшість з нас потребує часу та інвестицій у стосунки, щоб створити це", – пояснює Ганн.

Розробіть "секс-меню"

Поговоріть зі своїм партнером про різні речі, які ви так любите в ліжку, і про те, як вам подобається робити це. Так ви можете впорядкувати свої "вподобання" від якогось ніжного до більш гарячого сексу, залежно від вашого настрою.

"Меню допомагає створити різноманітність, і воно також допомагає парам розширювати визначення сексу.  Не все в меню може бути привабливим для обох партнерів. Одному з коханців, можливо, доведеться знайти інші способи задоволення певних потреб, якщо його партнер не відкритий для чогось і це для нього важливо," –  розповів секс-консультант Венді Дамброф. 

Читайте також: Названо користь незахищеного сексу

Позбутися всього, що відволікає

Мабуть, це важке заняття, звільнити голову, однак перш ніж зайнятися сексом із своїм партнером, вам варто позбутися всього, що може відволікати, радить психотерапевт Крісті Евертрот.

Це означає вимкнути мобільні телефони, вигнати кішку з кімнати, вимкнути телевізор та переконатися, що ваша кімната зачинена. Вам може здаватися, що такі речі можна ігнорувати, однак, аби мати найкращий секс, треба зосереджувати всю увагу на своєму партнерові.

Займайтеся сексом при світлі

Легкий спосіб вийти із зони комфорту – увімкнути світло, коли ви займаєтеся коханням.

"Для деяких ця ідея є страшною, але коли ви поділяєте цей вразливий простір зі своїм партнером, допомагаєте поглиблювати зв'язок", – вважає Стаббс.

Якщо ви дуже переймаєтеся такими змінами, спробуйте розпочати з м'якого світла або свічки та працюйте на шляху до повного освітлення чи денного сексу.

Не бійтеся розмовляти під час сексу

Розмови під час сексу можуть здатися дивними чи настрашливими, але це може бути інструментом, який поглибить ваш зв'язок або розпалить пристрасть.

Ви можете говорити брудні слівця чи просто продемонструвати емоції, але намагайтеся, щоб з ваших вуст пролунало хоч щось. Якщо ви досі цього не робили, подивіться, як почувається ваш партнер.

"Поставте запитання про те, чи вашому партнеру добре, або що вам слід робити більше чи менше. Говорячи, сміючись та насолоджуючись одне одним, ви зможете збільшити емоційний зв'язок", – каже сексолог Крісті Оверстріт.

Знайдіть час для сексу

Фільми та телебачення часто демонструють секс як спонтанну та пристрасну річ, але якщо у вас є сім'я, кар'єра, друзі та соціальне життя, ви можете виявитися занадто виснаженими, щоб фарбувати свої нігті, не кажучи вже про тягу до свого партнера. Експерти радять парам планували "сексуальні дати", якщо у них виникають проблеми під час сексу. 

"Найбільша помилка, яку пари вносять у свої сексуальні стосунки, полягає в тому, що вони цього не роблять. Знайдіть час на секс і близькість. Деякі пари вважають, що секс має бути стихійним. Це нереально думати, що щось у нашому житті спонтанно, бо ми контролюємо та плануємо все. То чому більшість пар не вносять секс до свого розкладу?" – цікавиться Оверстіт.

Поділіться своїми фантазіями один з одним

Не всім вдасться перетворити свого партнера, наприклад, на підкачаного красунчика Ченнінга Татума, але сексуальні фантазії допоможуть покращити ваше сексуальне життя.

"Моє спостереження полягає в тому, що переважній більшості пар некомфортно говорити один одному про їхні фантазії або потреби, тому що вони збентежені або бояться, що їх засудять", – каже МакГоу.

Ваш партнер – це той, кому треба довіряти більше, ніж будь-кому у світі. Якщо ви обидва не будете один одного засуджувати, то це може відкрити цілий новий світ сексуальних можливостей.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook