Нові призначення Петром Порошенком своїх людей на важливі посади в останні дні каденції президента мають недобре моральне підґрунтя, пояснив у коментарі Главреду політичний консультант Микола Спірідонов.

Читайте також: Порошенко призначив до Верховного Суду працівницю "Roshen"

"Петро Порошенко вже програв вибори. Але всі попередні президенти – Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко так себе не поводили. Це щось нове, і по своїй розбещеності безпрецедентне. За фактом, Володимир Зеленський може в суді оскаржити всі ці рішення, починаючи з 21 квітня. Адже вже тоді було ясно, що президентом стане нова людина", – вважає Спірідонов.

За його словами, є причини, через які президент поводить себе як ні в чому не бувало, та проводить кадрову політику.

Читайте також: 19 травня – поганий день для інавгурації Зеленського: штаб Порошенка попався на брехні

"Він планує йти у Раду, намагається втриматися, і тому ставить своїх людей на ключові посади. Тобто, залишає за собою максимальний вплив і думає, як йому вставляти палиці в колеса новообраному президенту. Але закон прямо йому не забороняє, адже до інавгурації Порошенко залишається чинним з усіма повноваженнями. І, відповідно, досить прагматично і цинічно він намагається користуватися максимально і до кінця. Не виключаю, що він ще буде присвоювати генеральські звання, щоб до нього теж були лояльні. Живе як в останній раз і вичавлює з цього по максимуму. Але те, що зараз робить Порошенко, вдарить по його репутації і буде використане проти нього. Якби я був його радником, то не радив би такого робити", – підсумував Спірідонов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook