Вченими доведено, що багато хвороб тісно пов’язані з гельмінтами, які паразитують в людському організмі. Але на жаль не завжди вдається встановити причину одразу. Дуже часто пацієнти скаржаться на проблеми зі шлунково-кишковим трактом, печінкою, їх непокоїть сечовий міхур. Численні обстеження не дають ніякого результату. Людина може роками лікувати різні захворювання навіть не підозрюючи що їх причина набагато простіша ніж здається на перший погляд. Іноді один курс протигельмінтних препаратів допомагає пацієнту одужати та назавжди забути про свою недугу. Ефективні препарати, які допоможуть вам позбутися від кишкових паразитів можна знайти тут https://www.amrita.ua/catalog/parazot/. На сайті компанії "Амірта" доступні під замовлення фітопрепарати, які мають ефективну та водночас м’яку дію.

Основні джерела зараження гельмінтами

У це важко повірити, але кишкові паразити атакують нас на кожному кроці. Ними можна заразитися не лише через котів та собак, як звикли вважати багато людей. Гельмінти можна підчепити будь-де: у транспорті, на роботі та навіть вдома.

Існує багато видів різних глистів, якими можна заразитися у різних місцях. Так, наприклад, якщо у вашому будинку багато пилу та бруду і ви рідко робите вологе прибирання, є ризик заразитися яйцями гострика. Вони передаються через пил та килими, й дуже часто через брудні руки.

Якщо вживати погано вимиті фрукти та овочі, існує велика ймовірність підчепити яйця аскарид.

Полюбляєте їсти погано просмажене м’ясо та домашнє сало? В такому випадку існує загроза заразитися трихінельозом. Власники домашніх улюбленців теж перебувають в групі ризику. Ті хто має у своєму домі котів та собак ризикують заразитися токсокарами.

Як боротися з гельмінтозом?

Якщо ви виявили у себе підозру на гельмінтоз, обов’язково зверніться до фахівця. Лише лікар-паразитолог зможе встановити правильний діагноз та призначити відповідне лікування. Річ у тім, що на сьогодні відомо дуже багато різних видів глистів, для кожного з яких потрібно підбирати відповідний антигельмінтний препарат. 

Не варто займатись лікуванням кишкових паразитів самостійно. Багато антигельмінтних ліків досить токсичні та розрахувати потрібне дозування може лише фахівець. Дуже часто для того щоб позбутися від гельмінтів потрібно пройти кілька курсів лікування.