Для повернення у форму організму в першу чергу потрібні речовини, що зміцнюють імунітет і прискорюють процеси виведення токсинів.

Читайте також: Чим корисне пиво: несподівана відповідь вчених

Про це повідомила лікар – дієтолог Людмила Бабич, пише ukrhealth. За словами фахівця, особливо корисно для прискореного відновлення після перенесених інфекцій включати в раціон ягоди обліпихи і барбарису.

Людмила Бабич зазначила, що вживати їх можна як у свіжому вигляді, так і у вигляді чаїв, варення, відварів.

"Обліпиха і барбарис мають потужну антисептичну дію, прискорюють очищення від залишкових продуктів боротьби організму з вірусами, підтримують імунітет", – розповіла лікар.

Перш за все, помітила дієтолог, в ягодах міститься величезна кількість вітамінів, що підвищують імунний захист. Також в обліписі і барбарисі присутні дубильні речовини, які відрізняються здатністю зменшувати болі в горлі, оздоровлювати запалену слизову.

Читайте також: Близько 15% неповнолітніх в Україні курять цигарки

Для швидкого одужання в разі захворювання лікар порекомендувала пити чай з барбарисом. Його вживання, за словами експерта, дає ефект поліпшення самопочуття, оскільки напій "м’яко збиває жар, при цьому прискорює виведення токсичних речовин з організму і очищає судини".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter