У Луцьку вкотре повідомили про замінування. Цього разу у повідомленні налічувало 10 об’єктів, серед яких і дитячий садочок.

Садочок "Волиняночка" знаходиться у Луцьку на проспекті Соборності 22. За останні кілька днів про замінування закладу повідомляють вже вдруге. Тут навчається майже 300 дітлахів яких знову довелося евакуювати, доки спецслужби шукали ймовірну вибухівку.

"Працівники із замінування оглянули приміщення дошкільного закладу, територію. Ніяких небезпечних предметів не було знайдено і дозволено нам продовжувати свою роботу протягом дня", – каже Валентина Костюк, директор ДЗ №10 "Волиняночка".

Вона розповіла – дорослі хвилювались більше ніж діти, адже малюки до таких ситуацій підготовлені. Два рази на рік у садочку відбуваються тренування по евакуації.

Читайте також: "Замінування" у Луцьку: правоохоронці перевірили уже понад 150 об'єктів

За словами вихователя-методиста ДЗ №10 "Волиняночка" Олени Гніровської у закладі є працівники, які сповіщають про небезпеку та ті, хто відповідають за громадський порядок – повідомляють про безпечні виходи з приміщення. Під час таких тренувань усе відбувається дуже реалістично.

Жінка додає – тренування допомогли і дітям і персоналу зберігати спокій під час повідомлення про замінування закладу. Працівники закладу розповіли, на ситуацію діти реагують по-різному. Деякі повністю усвідомлюють усю небезпеку того, що відбувається.

Зокрема, окрім екстренної евакуації працівники дитсадка відразу повідомляють батьків. Ті ж якщо мають змогу приїжджають забрати дітей. 

Варто зазначати, що окрім дитсадка 10 червня надійшла інформація про замінування і інших 10-ти об’єктів, зокрема: котельні, залізничного вокзалу, зоопарку, будинку з химерами та кількох церков. Спецслужби оперативно перевірили кожне приміщення та вибухівки не виявили. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook