Українці значно краще ставляться до Росії, ніж росіяни до України. Про це свідчить вересневе опитування, проведене у двох країнах соціологами КМІС і Левада-центру.

Читайте також: Понад 70% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку

Про це повідомляє Ua.News.

Так, 48% українців позитивно налаштовані відносно Росії, а серед росіян позитивно ставляться до України 33%. При чому в Україні кількість доброзичливо налаштованих за останні півроку зросла на 3%, в Росії ця цифра залишилася незмінною. Також в Україні на 6% – до 50% зріс відсоток тих, хто хоче скасувати візи і митниці на кордоні з Росією. У Росії 16% опитаних хотіли б об’єднатися з Україною (10% в березні).

Читайте також: Де в Україні найбільше сумують за СРСР: опитування

Серед якостей, які українці на першому місці виділяють в росіянах – відкритість (22%), гостинність (21%), лінь (15%) і нав’язування своїх звичаїв (14%).

У росіян же на першому місці серед якостей українців – лицемірство і хитрість (30%), а потім гостинність (26%), скритність (23%) і заздрісність (22%).

Раніше опитування Левада-центру показало, що третина росіян вважають Україну головним ворогом своєї країни. Більше негативу у жителів РФ викликають лише США.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter