Всього за 150 днів вдалося на місці колишнього "бетонного корита" на Театральному майдані звести сучасний сухий світломузичний фонтан, який вже став улюбленим місцем для відпочинку у лучан та гостей міста. Струмені води досягають 5-ти метрів і виграють кольорами під найрізноманітнішу музику. Таку магію забезпечує цілий "підземний світ".

Читайте також: Світломузичний фонтан у центрі Луцька припинить свою роботу

"Це, що ми бачимо зверху – там стоять форсунки – їх тут 41 штука, під форсунками знаходиться резервуар – 100 кв. м, в який опускається ця вода, знезаряджується – там стоять фільтра – і вона постійно циркулює. Там якраз серце фонтану, його основні пристрої: насоси, шафи керування, шафи керування музикою – все, що відповідає за його роботу", – зазначив Олександр Назарук – заступник директора КП "Луцькводоканал".

Нині диво-фонтан працює у тестовому режимі – в обідню пору з 13 до 14 години і ввечері – з 17.30 до 22 години. Проте спеціалісти вже працюють над тим, щоб атракція в центрі міста була ще оригінальнішою та гармонійнішою.

"Тут планується, що фонтан буде під певні 4 визначені треки танцювати і решту часу він буде просто працювати, незалежно від того, яка музика. Це дуже важка кропітка робота, оскільки під музику мають бути настроєні і світло, і сама струя, і висота – щоб воно відповідало. Як казав підрядник – на кожну мелодію – це займе 4-7 години роботи самого наладчика", – додав Олександр Назарук.

Мелодії, які звучатимуть під танцюючі струмені фонтану, обиратиме Департамент культури Луцькради. Втім, не виключають і можливості опитування серед лучан: що саме вони хотіли б чути на Театральному майдані. Міська влада планує удосконалити і територію навколо фонтану.

Читайте також: У центрі Луцька відкрили фонтан (фото, відео)

"Нам залишилось облицювати амфітеатр – це місце, де люди можуть споглядати його роботу, гранітом, палубною дошкою – так як передбачено це проектом. Але зараз ми цього не робим, бо погодні умови – несприятливі: для облицювання гранітом має бути певний температурний режим, щоб все було якісно. Тому ми дочекаємося весни, завершимо цей проект. Тоді, коли буде сприятлива погода, буде повністю облаштоване озеленення – і поруч з фонтаном – на тих клумбах, які там є, і біля амфітеатру, щоб він гарно вписався в навколишнє середовище", – зазначив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook