Директор департаменту соцполітики Волинської облдержадміністрації, перебуваючи на державній посаді в Луганській ОДА, займався не своїми прямими обов’язками, а вимагав з підприємців гроші.

Читайте також: Скандал у Волинській ОДА: чиновницю звинувачують у зловживанні службовим становищем (фото)

Костянтин Нестеренко, якого менше місяця тому голова Волинської облдержадміністрації призначив директором департаменту соцполітики, вже на початку своєї кар’єри на Волині втрапив у скандал. Очільники інтернатів області написали заяву в поліцію з повідомленням, що Костянтин Нестеренко вимагав відкати за премії.

Як відомо, чиновника призначили без жодного оголошення конкурсу. Донедавна цю посаду займала Оксана Гобод. Та її перевели на посаду заступниці, а на це місце був призначений Костянтин Нестеренко, уродженець Луганщини.

Зокрема, як він сам розповів у коментарі журналістам, з 2000 по 2010 роки він займав посаду інспектора з праці Луганської області. Та, як стало відомо з відкритих джерел, у 2010-му його звільнили зі скандалом: підприємці звинуватили його у поборах.

Читайте також: "У€#@ни", – соцмережі обурив дешевий піар Волинської ОДА на відремонтованому ШВЛ

Як пише місцеве видання Паралель-медіа, у липні 2010, під час засідання колегії Луганської облдержадміністрації, Нестеренко виправдовувався, що не має повноважень, аби вплинути на роботодавців, які мають заборгованості по зарплаті перед працівниками. До слова, в Луганській області підприємці заборгували своїм працівникам на той час більше 172 мільйонів гривень.

Натомість голова Луганської ОДА Валерій Голенко повідомив, що на дії Нестеренка почали надходити скарги.

"До нас приходять повідомлення про те, що інспекція праці займається поборами з підприємців, а не своїми прямими обов’язками. Якщо у вас немає прав, механізмів, я доручаю сьогодні ж підготувати подання вашому міністерству про звільнення вас з посади керівника", – заявив Голенко.

Читайте також: "Жрать хатітє, да?": як у Волинській ОДА чиновники зустрічали журналістів

Зауважимо, нинішній голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко зібрав у своїй команді вихідців з Донецька та Луганська. До прикладу, у лютому голова ОДА призначив на посаду очільника новоствореного держпідприємства, яке має займатися будівництвом та ремонтом доріг на Волині колишнього депутат від Партії Регіонів з Донецька. Заступник голови ОДА Олександр Троханенко – колишній заступник начальника головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області. Радник голови ОДА Еміль Мікаїлов – теж з Луганська.

До багатьох з них виникає чимало запитань щодо їх компетенції та походження статків. Проте сьогодні Волинська облдержадміністрація стала однією з найбільш закритих структур: турнікети на вході і загороджений коридор до кабінету голови, відсутність комунікації, уникнення запитань. А з часу представлення, голова ОДА не ждав жодної пресконференції.

Детальніше у сюжеті АВЕРС:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook