19 жовтня – 292-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 73 дні. У XX і XXI століттях цей день відповідає 6 жовтня Юліанського календаря.

Читайте також: У селі на Волині облаштують новий сучасний стадіон

Цього дня світ відзначає День написання листа в майбутнє, День "Оцініть своє життя" та Всесвітній день дитячої кістки і суглобів, пише Уніан.

У США – День нових друзів, День супу з морепродуктів, у Казахстані – День рятувальника, в Молдові – День юриста, у Ніуе – День Конституції, в Болгарії – День святого Івана Рильського Чудотворця, в Перу – День перуансько–африканської дружби, у Киргизстані – День працівників соціального захисту та профспілок, в Албанії – День беатифікації матері Терези, на Ямайці – День національних героїв, у Перу – Фестиваль "Сеньйор–де–Лурен".

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 19 жовтня вшановує пам'ять апостола Фоми, одного з 12 учнів Ісуса Христа. Інші назви свята: "Фома", "Фома Хлібник", "Фома невірний", "Денис Позимний і Фома".

Що сьогодні не можна робити

Не варто заздрити й думати погано про кого–небудь. Якщо у вас багато образ, то не промовляйте їх близьким, а скажіть у відкрите вікно. Тоді вітер віднесе всі слова, не буде скандалу, а душа ваша заспокоїться. Також намагайтеся тісно не контактувати з малознайомими людьми.

Прикмети на 19 жовтня   

З давніх–давен існують погодні прикмети на цей день:

– Немає вітру – чекайте швидких холодів; 

– Якщо дим стелиться, то незабаром бути негодою. 

Читайте також: Від завтра в Україні діятимуть нові "карантинні зони": куди потрапила Волинь

19 жовтня іменини 

Іменини у Макара, Земовіта, Івана і Никанора.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook