Здавалося б, для того щоб передати і отримати потрібну інформацію від іншої людини у нас є очі, вуха, язик, і цього достатньо. Але, виявляється, людині для кращого розуміння потрібно торкатися руками до об'єкту, з яким вона контактує.

Читайте також: Психологи розкрили секрети компліментів у сексі (відео)

Дотики, обійми, погладжування, поплескування, цілування, лоскотання можуть демонструвати наше задоволення, любов, дружбу, підтримку, заохочення, покарання і. А для жінок це ще й потужний інструмент, за допомогою якого вони можуть управляти почуттями, бажаннями і поведінкою чоловіка. Які дотики допомагають маніпулювати чоловіком, пише Gazeta.ua.

Дружні обійми

Саме дружні, які не несуть в собі сексуального натяку, можуть більше розташувати чоловіка і налаштувати на серйозні відносини. Людська психіка влаштована так, що будь−яке вторгнення у фізичний простір сприймається як агресія. Мало існує чоловіків, здатних зрадіти, коли незнайома або малознайома жінка відразу кидається на шию. Але якщо "вторгнення" відбувається через м'який, обережний, ненав'язливий дотик, воно налаштовує чоловіка на позитивне ставлення до жінки.

Дотики для привертання уваги

Дотики до свого тіла (погладжування шиї, накручування волосся на палець), і до тіла чоловіка (ненавмисний дотик до зап'ястя, поплескування по плечу) завжди можуть бути використані жінкою для привертання його уваги. Це прихована маніпуляція, яка "читається" чоловіком на підсвідомому рівні. Єдина умова, вона повинна проводитися дуже вміло, без очевидного маніпулювання, або ж, навпаки, з підкресленим, по−жіночому майстерним кокетством.

Поплескування чоловіка по плечу

Американські вчені довели, що легкого поплескування по плечу (руці або спині) досить, щоб людина охоче пішла на фінансовий ризик. В ході спеціального дослідження вони з'ясували, що, якщо жінка по−дружньому і м'яко торкається області плечей чоловіка, він швидше включається в ризиковані авантюри. В такому жіночому дотику чоловік, не усвідомлюючи, відчуває материнський захист, який дозволяє чоловікові робити щедрі жести. Прекрасна маніпуляція в допомогу жінкам, які бажають скористатися грошима чоловіки або стимулювати його на подвиги заради себе.

Дотик до одягу чоловіка

Жінка, яка змахує з піджака чоловіка невидимі порошинки, поправляє йому краватку, застібає гудзики, маніпулює. Але скоріше не чоловіком, а оточуючими. Цими жестами вона демонструє потенційним конкуренткам, що чоловік вже зайнятий. Чоловік же в такій поведінці жінки може побачити знаки, які стануть йому зрозумілі в контексті сформованих з нею відносин.

Читайте також: Експерти розповіли, що чоловіки цінують у стосунках

Торкання і озвучування "теми" дотиків

Для демонстрації своєї прихильності і провокування чоловіка на знайомство, залицяння, побачення, жінки часто використовують дотики до частин тіла чоловіка, його одягу, аксесуарів, супроводжуючи їх компліментами або доречними зауваженнями. Наприклад, жінка торкається зап'ястя чоловіка зі словами: "Не підкажете, котра година?", або поправляє розпатлане волосся на його голові, промовляючи: "Вітер зіпсував тобі зачіску". Мовою дотиків це означає, що чоловік жінці подобається, вона фліртує і запрошує його проявити ініціативу.

Торкання губами (поцілунки)

Це природна і однозначна маніпуляція. Її неможливо трактувати неправильно. Залежно від місця поцілунку, чоловік зрозуміє, якої реакції очікує від нього жінка. Жінка, чітко розуміючи мету поцілунку, визначає, куди і як цілувати чоловіка. Місце, тривалість, інтенсивність, відвертість поцілунку розповість чоловікові про бажаний ступінь близькості. І, звичайно ж, поцілунки несуть в собі не тільки сексуальну маніпуляцію.

Дотики, що обіцяють близькість

Це найулюбленіша жіноча маніпуляція, за допомогою якої жінка може добитися від чоловіка якщо не все, то багато чого. Але, кожна жінка, на відміну від чоловіка, знає, що ці багатообіцяючі торкання ще не означають можливість сексу. Починається все з того, що жінка бере чоловіка за руку, торкається рукою або губами його обличчя, волосся, обіймає за плечі. Потім її рука плавно переходить в область талії, опускається на стегна, наближаючись до інтимних частин тіла. Кульмінацією, в залежності від мети, стадії відносин або розкутості жінки, є поцілунок і дотик до ерогенних зон.

Дотики під час близькості

Це ціла наука, описана в Камасутрі, роботах Зігмунда Фрейда і численних статтях людей, що спеціалізуються на інтимної сфери життя людини. Знання про те, як правильно маніпулювати чоловіком дотиками в сексі, закладено в жінці генетично, а якщо раптом не закладено, то можна прочитати перераховані вище праці. Жінка, яка отримала від чоловіка "ліцензію" на такі дотики, стає майстерною маніпуляторшою. А чоловік − добровільним заручником її маніпуляцій. І, звичайно ж, відмови їй немає ні в чому.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook