Відпочиваючи на природі та купаючись у водоймах, українці ризикують захворіти на кліщовий бореліоз та лайм-бореліоз, спричинений укусами кліщів, лептоспіроз, який поширюють гризуни, а також підхопити гостру кишкову інфекцію.

Читайте також: Українцям загрожує смертельна інфекція: що потрібно знати і як від неї вберегтись

Про це у коментарі УНН сказав керівник столичного управління Дерджпродспоживслужби Олег Рубан.

"З початком літнього сезону у кожному регіоні проводяться рейди-перевірки по всіх рекреаційних зонах та пляжах. Якщо такі заходи не проводяться, то люди ризикують захворіти на кліщовий бореліоз та лайм-бореліоз, які можуть виникати через укуси кліщів. Якщо не проводилась відповідна обробка території від кліщів, то є ризик фіксації таких хвороб", – сказав Рубан.

Він наголосив, що при укусі кліща потрібно негайно звертатись за медичною допомогою з метою зняття кліща, діагностики кліща та призначення відповідного лікування. Ця хвороба поширена по всій території України.

 Крім того, за словами Рубана, під час відпочинку на природі українці ризикують захворіти на лептоспіроз, що пов’язано із непроведенням дератизаційних заходів у зонах відпочинку. Цю смертельно небезпечну хворобу розповсюджують щури та інші гризуни. Це захворювання також реєструється по всій території України.

Читайте також: Українці масово звертаються до лікарів через надзвичайну кількість кліщів

Керівник столичного управління Дерджпродспоживслужби додав, що купаючись у водоймах, українці ризикують отримати гостру кишкову інфекцію, що відбувається при ковтанні води. Це грибкова інфекція, яка виникає через погіршення стану водойми.

"Водойми в Україні обов’язково контролюються лабораторними центрами МОЗ та іншими лабораторіями щотижня. За результатами аналізів, людей інформують про безпечність водойм", – уточнив Рубан.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter