Волинську обласну клінічну та інфекційну лікарні включили до переліку медичних закладів, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Читайте також: У Луцьку можна безплатно обстежити родимки в шкірвендиспансері

Про це стало відомо під час засідання сесії Волинської обласної ради 27 травня, – передає ІА Волинські новини.

Як поінформувала заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, 26 травня в Міністерстві охорони здоров’я відбулася нарада із оптимізації ковідних лікарень, під час якої були присутні й представники із Волині.

«Напросилася виступити, бо дуже болить. У 2020 році медицина України і Волині мала дуже великі виклики, адже почалася реформа на хвилі коронавірусної інфекції. Щодо оптимізації ковідних лікарень вчора була нарада в Міністерстві охорони здоров’я, на якій ми були присутні. І ми з Романом Рудоквасом змогли переконати комісію НСЗУ лишити наші лікарні в переліку закладів першої хвилі. Звісно, не до кінця, але сподіваємося на допомогу Офісу Президента», - зазначила посадовиця.

З її слів, для того, щоб потрапити під визначення ковідної лікарні першої хвилі, є розрахунок 300 тисяч населення на одну медичну установу. Тобто, на Волині під базовий перелік підпадають три лікарні.

Читайте також: У Луцьку в лікарні врятували хворого на коронавірус чоловіка, який понад 20 днів був під апаратом ШВЛ

«Ми домоглися включити до цього переліку Волинську обласну та Волинську інфекційну лікарні, а також Ковельське МТМО. А ось Луцьку міську клінічну лікарню та Тимчасовий ковідний госпіталь віднесли до медустанов другої хвилі. Сюди ж входять ще сім лікарень області», - проінформувала Людмила Тимощук.

Вона зазначила, що ківерцівська лікарня увійшла в третю хвилю.

А до так званих «чистих» лікарень, куди взагалі не будуть потрапляти ковідні хворі, віднесли КП «Волинське обласне територіальне медичне об'єднання захисту материнства і дитинства».

Нагадаємо, Національна служба здоров‘я України пропонувала виключити Волинську обласну клінічну лікарню, Тимчасовий інфекційний госпіталь при Луцькому клінічному пологовому будинку та Луцьку міську клінічну лікарню з переліку закладів, що надають допомогу пацієнтам із COVID-19. Утім, як стало відомо під час сесії облради, обласну лікарню таки залишили у переліку медичних закладів першої ланки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook