На Волині у всіх округах перемогла "Слуга народу". По одномандатних округах здобули перемогу самовисуванці та люди партії президента Володимира Зеленського. Троє народних депутатів VIII скликання продовжать роботу у парламенті IX скликання.

Читайте також: Монокоаліція "Слуги народу": революція проти старої системи чи узурпація влади

Округ №19 (Володимир-Волинський). Переміг самовисуванець Ігор Гузь. У 2014 році він також переміг і став народним депутатом від "Народного фронту". Однак згодом Ігор Гузь покинув фракцію. В 2019 році переміг як безпартійний самовисуванець.

Впродовж VIII скликання відстоював призначення виборів міського голови Луцька, ініціював перевірку фактів порушення законодавства, неефективного використання ресурсів та інших порушень голів РДА на Волині, допомагав громадам у реалізації різного роду ініціатив.

Відтак Ігор Гузь став одним з депутатів, які двічі поспіль будуть представляти Волинь у Верховній Раді.

Округ №20 (Горохів). Впевнену перемогу отримав висуванець "Слуги народу" В'ячеслав Рубльов. Це депутат Волинської обласної ради.

Читайте також: Кандидат в нардепи від "Слуги народу" Рубльов розповів подробиці нападу на його помічника

Цікаво, що на окрузі він здолав засновника агропромислової групи "Пан Курчак" Сергія Мартиняка, який був народним депутатом минулого скликання.

Округ №21 (Ковель). Тут головний редактор місцевої газети Андрій Лев навіть за підтримки "Слуги народу" не зміг обійти самовисуванця Степана Івахіва, який є співвласником бізнес-імперії "Континіум" і автозаправок WOG. 

Степан Івахів у минулому склаканні також був нардепом, а відтак продовжить свою роботу в парламенті.

Округ №22 (Луцьк). Прогнозовано виграв голова Волинської обласної ради, самовисуванець Ігор Палиця. Він реалізував чимало ініціатив для мешканців обласного центру Волинської області, зробив великий внесок у розвиток інфраструктури, розвитку спорту області в цілому. Завдяки ефективній роботі заслужив довіру лучан і повертається у Верховну Раду після 5 років перерви.

Округ №23 (Маневичі). Не стала здивуванням перемога із суттєвим відривом від конкурентів Ірини Констанкевич. Вона вдруге поспіль стає народним депутатом. На вибори йшла, як самовисуванець.

У минулому скликанні була з однією з найактивніших та найефективніших нардепів від Волині. Зокрема, не дозволила приватизувати стратегічно важливе ДП "Волиньторф" так званим "бізнесменам", допомагала бійцям АТО вирішувати земельні питання, дбала про гуманітарні потреби мешканців Волині.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook