Як відомо, холодильник – це чудове місце для зберігання більшості продуктів, куплених нами на ринках чи у супермаркетах, а особливо тих, які ми не плануємо споживати одразу після покупки.

Читайте також: Чому не варто пити багато води

Але є певні продукти, які нам не слід зберігати у холодильнику, тому що при охолодженні вони втрачають деякі свої властивості (наприклад, текстуру) і можуть навіть ще швидше зіпсуватися.

Цибуля

Найкращий спосіб зберігати цибулю вдома – це тримати її у сухому темному місці при кімнатній температурі. В неправильних умовах зберігання цибуля може легко стати сприятливим ґрунтом для утворення бактерій,  і саме у холодильнику вони починають розмножуватися швидше.

Єдиний випадок, коли цибулю треба тримати у холодильнику – це тоді, коли вона уже почищена від лушпиння та нашаткована. У такому вигляді її слід зберігати у герметично запакованому контейнері.

Часник

Зубки та головки часнику найкраще зберігати при кімнатній температурі у сухому та прохолодному місці. Якщо часник тримати у холодильнику, він втратить свої корисні властивості та почне псуватися набагато швидше.

Шоколад

Шоколад зберігати у холодильнику також не слід. Такий метод зберігання цього продукту слід застосовувати лише у тому випадку, якщо у приміщенні дуже висока температура.

Найкращий спосіб допомогти шоколаду зберегти його чудовий аромат та смак – це зберігати його у сухому місці при невисокій температурі.

Читайте також: Чим корисний шоколад для здоров'я

Ананас

Зберігаючи ананас у холодильнику, ви не даєте йому достигнути, і в результаті він може навіть втратити свій природній смак. Коли фрукт зберігають при низьких температурах, руйнуються ензими, які відповідають за достигання ананасу, і він втрачає свій солодкий смак.

Крупи та макарони

Крупи та макарони найкраще зберігати у сухому та прохолодному місці при кімнатній температурі. Низькі температури, які характерні для холодильника, можуть змінити їх смак та призвести до втрати притаманної їм текстури або смаку.

Картопля

Через високу вологість у картоплі починає виділятися крохмаль, а це – зайві калорії і додатковий цукор. Крім того, якщо ви посмажите картоплю з холодильника, вона стане небезпечною. В ній утворюється акриламід – речовина, що підвищує ризик виникнення раку у щурів!

Зберігати картоплю рекомендують в текстильних органайзерах для зберігання овочів. Якщо такого дива у вас нема, то згодяться звичайні кошики із лози.

Читайте також: Скільки чашок кави в день допоможуть продовжити життя

Цитрусові

Найбільший ворог цитрусових – конденсат. Саме через нього фрукти починають зморщуватися, покриватися пліснявою і гнити. Саме тому радять загортати їх в пергамент і зберігати у шафі. 

Хліб

Через високу вологість та низьку температуру хліб у холодильнику стає вологим і жорстким. Де є волога, там з’являється пліснява. Тому хліб з холодильника  може навіть викликати розлад шлунку.

Кава

Каву також слід зберігати у сухому та прохолодному місці. Якщо ж ви будете тримати її у холодильнику, вона втратить свій приємний аромат та смак.

Окрім цього, кава має здатність вбирати запахи інших продуктів.Саме тому каву рекомендують зберігати у герметичному контейнері в темному місці.

Авокадо

Зберігаючи авокадо у холодильнику, ви не даєте йому змоги достигнути. Більшість людей люблять саме стиглі плоди авокадо, саме тому варто зберігати цей продукт лише при кімнатній температурі.

Мед

Асоціація Бджолярів із Онтаріо, що у Канаді, стверджує, що мед варто зберігати при кімнатній температурі у щільно закритій банці. Якщо його тримати у холодильнику, він загусне та почне кристалізуватися набагато швидше.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter