Німецькі експерти виявили нову небезпеку, пов'язану з носінням літнього взуття. 

Читайте також: Лікарі з’ясували, що уггі розвивають неправильну ходу

Йдеться про отруєння організму небезпечними речовинами, що входять до складу сандалів, пише newsyou.info.

За словами фахівців, не дивлячись на зручність літнього взуття, воно часто повністю або частково виготовлено з пластику, що становить небезпеку для здоров'я. У своїх тестах експерти постійно виявляють шкідливі летючі органічні речовини, а також поліциклічні ароматичні вуглеводні, що викликають онкологічні захворювання.

"Вони можуть не тільки викликати подразнення очей і шкіри, деякі з них настільки канцерогенні, що здатні призвести до негативних змін в організмі на генетичному рівні, включаючи репродуктивні збої", – відзначають дослідники.

Читайте також: Високі підбори шкідливі для здоров'я: Супрун розповіла про небезпечне взуття і дала поради

При контакті зі шкірою при носінні взуття речовини проникають в організм людини. Деякі розчиняються через піт на шкірі. Наприклад, нафталін має неприємний запах: він пахне смолою і міллю, викликає сильне подразнення шкіри і призводить до пошкодження еритроцитів. Вдихання загрожує подразненням слизової оболонки, головним болем і нудотою, блювотою і станом плутанини. Вчені попереджають і про те, що запах не може бути критерієм якості виробу.

Особливо небезпечними речовинами в складі літнього взуття є: пластифікатори (фталати), вони діють гормонально, можуть бути небезпечними для репродуктивної діяльності, ароматичні аміни, оптичні відбілювачі, що викликають алергічні реакції. У цьому ж списку хлоровані сполуки.

Для того, щоб знизити ризики для здоров'я, рекомендується купувати взуття у відомих виробників, що мають власні гарантії якості.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook