Цей невеликий гаджет допоможе вам підрахувати витрачені калорії і навіть дозволить вам стежити за сном – все залежить від обраної моделі та її функціональності.

Фітнес-браслет – як це працює?

Фітнес-трекер – це інтелектуальний браслет, основним завданням якого є моніторинг тренувань і відстеження прогресу. Найбільш поширені функції – це:

1. Лічильник спалених калорій – це корисна і зручна функція, яка безумовно спрощує оцінку кількості спалених калорій під час тренування. За допомогою цієї опції ви можете відстежувати свої успіхи по зниженню ваги.

2. Вимірювання відстані – смарт-браслет може розраховувати кроки, а також вимірювати відстань в стандартних одиницях (наприклад, в кілометрах). Це допомагає дізнатися, який відрізок ми подолали і скільки залишилося до кінця тренування, якщо це біг або велотренування.

3. Моніторинг серцевого ритму – смарт-браслет допомагає контролювати ваш пульс під час тренування. Завдяки цьому вам не потрібно перевіряти його самостійно або використовувати додаткові пристрої з цією функцією.

4. Зв'язок зі смартфоном і тренувальними програмами – визначає зручність використання фітнес-трекера. Можна налаштувати зв'язок зі смартфоном і відправити всі дані оброблятися відповідними програмами, які будуть зберігати, аналізувати, захищати або ділитися в соціальних мережах, якщо ми захочемо.

Ці функції знайдуться в більшості фітнес-трекерів. Деякі пристрої більш високого класу можуть мати і додаткові опції.

Гаджет не тільки для активності

У продажу ви можете знайти фітнес-браслети, які допоможуть контролювати якість сну. За ритмом серця пристрій визначає, в якій фазі сну знаходиться власник і допомагає вибрати найкращий час для пробудження.

Чи варто використовувати фітнес-трекер?

Не потрібно багато часу на прочитання інструкції: фітнес-браслет інтуїтивно зрозумілий у використанні, і його робота нескладна. Чому варто придбати такий аксесуар?

1. Це не дорого – функціональні і рекомендовані моделі коштують близько 600 гривень.

2. Багатофункціональність – часто цей гаджет водонепроникний, вимірює відстань та пульс, розраховує витрачені калорії.

3. Це корисно під час навчання – функціональність смарт-гаджета полегшує планування і аналіз тренувань.

4. Під'єднується до смартфону і додатків – зібрані дані передаються в вибране джерело.

5. Пропонує моніторинг сну.

Як вибрати фітнес-трекер?

Пропозиції на ринку досить різні. Це пристрої на будь-який бюджет, тому можна знайти бюджетні пропозиції як з базовими функціями, так і з широким діапазоном послуг. Інтернет-магазин – підходящий майданчик, щоб спокійно ознайомитися з характеристиками і цінами моделей. Щоб вибрати модель, зверніть увагу на такі аспекти:

1. Ціна – смарт-браслет можна купити за 600 гривень, також можна витратити і 5000 гривень. Важливо порівняти пристрої з точки зору функціональності і надійності і вибрати той, який показує оптимальне співвідношення ціни і якості.

2. Бренд – пропозиція смарт-аксесуарів на ринку величезна. Ці пристрої виробляють більшість брендів, що займаються побутовою електронікою. Звертайте увагу на товар відомого і шанованого бренду, чия продукція користується авторитетом і хорошими відгуками. Ознайомтеся з продукцією на сайті kyivstar.ua/fitness-trackers.

3. Особливості – варто порівняти моделі браслетів з точки зору функціональності, про яку ми піклуємося. Мінімум: бездротовий зв'язок зі смартфоном, лічильник калорій, вимірювання відстані, пульсометр. Лічильник кроків, висотомір і моніторинг сну також корисні.

1. Стійкість до зовнішніх чинників – браслет, який використовується під час тренувань на відкритому повітрі, повинен бути стійким до ударів, подряпин, до вологи і навіть водонепроникним (для плавання - з високим коефіцієнтом водостійкості).

2. Естетика і якість виконання – надівається фітнес-браслет на руку, тож зазвичай він на показ. Варто вибрати модель, яка буде відповідати спортивному спорядженню і одягу.

3. Тип зв'язку – більшість підтримує зв'язок Bluetooth, але в деяких також є Wi-Fi.

Фітнес-трекер – потрібний гаджет не тільки на час тренування, але і на повсякденне життя. Його можна не знімати протягом дня, щоб відстежувати цілодобову активність і робити висновки на майбутнє, які допоможуть змінити шкідливі звички і краще піклуватися про фізичну форму, здоров'я і фігуру.