Питання сексу дуже індивідуальні – людям подобаються різні речі в інтимному житті. Проте попри унікальність, в людей є й багато спільних бажань.

Читайте також: Названо слова-"вбивці" сексу

Канадська психологиня Пеггі Кляйнплатц провела на цю тему докладні інтерв'ю з 75 респондентами. Ось що відзначили учасники опитування:

Занурення в процес. Той момент, коли потрібно відпустити сторонні думки і страхи і повністю розчинитися в процесі, задіюючи на 100% органи чуття.

Синхронізація. Це відчуття виникає і на фізичному рівні – у партнерів синхронізуються дихання і биття серця, тіла ніби зливаються в одне – і на рівні "хімії".

Почуття близькості. Майже всі учасники підкреслили, що для відмінного сексу потрібні почуття глибокої близькості, довіри, відвертість і турбота один про одного.

Комунікація. Найголовніше – емпатія. Слова, дотики і мова тіла допомагають партнерам "розповісти" про свої бажання, якщо обидва готові до діалогу.

Щирість. Здатність бути собою і відчувати себе вільно – те, без чого пазл не складаться, як би ви не старалися.

Читайте також: "На живця": активісти схопили депутата-педофіла (фото, відео)

Почуття гумору. Сюди ж учасники опитування віднесли "авантюризм" і відкритість новому. "Це ж виглядає дуже смішно: ми в цих незграбних позах пихкаємо, як тварини", – іронізує одна з учасниць.

Уразливість. Наступний рівень щирості – здатність повністю довіритися іншому, який робить нас беззбройними і вразливими. Деякі учасники назвали це "стрибком у прірву".

Блаженство. У спробі описати цей стан – відчуття трансу – учасники звернулися до релігійної лексиці. Хороший секс поєднує "нірвану" на фізичному та емоційному рівні, збагачує стосунки і розширює свідомість, підкреслили респонденти.

Як не дивно, сексуальне бажання і власне фізичні відчуття опитані згадали не в першу чергу – ці критерії пішли в кінець списку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook