Колишній охоронець екс-президента України Віктора Януковича на засіданні Оболонського райсуду Києва у справі держзради Януковича заявив, що колишній глава держави не знав про масове вбивство 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у Києві.

Читайте також: Журналіст знайшов таємну сторінку Порошенка у Facebook

Про це розповів свідок захисту, колишній співробітник УДО Сергій Бернадський, якого допитують по відеоконференцзв’язку з території Криму, повідомляє УНІАН.

Бернадський розповів, що 20 лютого кортеж Януковича виїхав з Межигір’я до АП на автомобілях без спецсигналів, щоб не притягувати увагу. Бернадський знаходився безпосередньо у машині з Януковичем.

Під час цієї поїздки хтось подзвонив колезі Бернадського Кобзарю і повідомив, що на Майдані стріляють, є загиблі. “На це президент відреагував з подивом, сказав, що цього не може бути та дав мені доручення скликати керівництво силових відомств”, – заявив екс-охоронець.

Крім того, Бернадський заявив, що не бачив, щоб з Межигір’я вивозили речі, коли Янукович залишав резиденцію, збираючись летіти до Харкова 21 лютого.

Читайте також: "Порошенко хоче повернути Януковичу статус президента", – журналіст

Також він, як і декілька попередніх свідків захисту, стверджує, що життю Януковича загрожувала небезпека від самого початку протестних акцій з боку радикально налаштованих громадян.

6 червня суд виніс рішення про проведення дебатів, 30-31 липня із резервною датою 1 серпня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter