Осінні канікули я провела у таборі «Артек-Буковель», оскільки за відмінні успіхи у навчанні, перемогу у районній олімпіаді з інформаційних технологій, активну участь у житті школи була включена у проект «Відпочинок у Буковелі» фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». За подібними критеріями було обрано ще 12 дітей з нашого району. про це йдеться на сайті видання Ратнівщина.

Читайте також: Понад 200 дітей з Волині проведуть осінні канікули в Буковелі

Хочу сказати, що це найкращі канікули у моєму житті. Було трохи боязко, що не знайду хороших друзів, спільних інтересів. Та вже на першому  вечорі знайомств я зустрілася  з людьми, легкими у спілкуванні, з якими можна подружитися. Всі ми згрупувалися по загонах, кожен з яких мав своїх вожатих. У моєму загоні вожатими були  молоді люди Женя і Даша, які допомогли нам потоваришувати один з одним, стали для нас хорошими друзями та наставниками, до яких можна було звернутися у будь який час з найрізноманітнішими питаннями.

Кожен день в Артеці був незабутнім, бо ні хвилини ми не сиділи у своїх кімнатах, тому що програма була доволі насиченою і цікавю. Серед усього різноманітні конкурси: творчі, пізнавальні, розважальні, спортивні, турніри, ігри, квести, екскурсії, де бралися до уваги думки і пропозиції кожної дитини. Найбільше запам’ятався конкурс інсценізованої пісні про «Артек», у якому кожна команда передала свої враження від перебування у таборі.

Нашій зміні поталанило і з погодними умовами, адже за ці незабутні 10 днів ми побачили осінні, зимові та весняні Карпати. З першим снігом ми піднімалися на гору Буковель, а краєвиди вражали своєю красою і масштабністю. Запам’ятався похід до озера Молодості - найбільшого штучного озера в Україні, яке було відкрите у 2014 році. Вода  у ньому настільки прозора, що можна побачити дно, а кожен з нас кинув туди монетку, щоб колись повернутися сюди знову.

Перед  від’їздом ми писали на формених футболках ми написали найщиріші побажання своїм товаришам, адже знаю напевне, що ніколи не забуду загін «Планета-3», бо він став частинкою мого серця.

Користуючись нагодою хочу ще раз подякувати тим, хто подбав, щоб українські діти мали такий хороший табір, як «Артек-Буковель», а також, фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за незабутні 10 днів чарівної казки.

Оля Середа, учениця 10 класу НВК с. Датинь, Ратнівський район

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook