Партія "Український вибір", яку очолює кум президента Російської Федерації Віктор Медведчук, може бути "мозковим центром" глобального плану зі зміни, або усунення конституційного ладу в Україні. Про це Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє "Українська правда" з посиланням на слова прес-секретаря Генпрокурора Лариси Сарган.

Читайте також: Савченко - не остання: Луценко запевнив, що в 2018 році направлять до суду справи по іншим депутатам без імунітетів

"У нас є запитання до діяльності "Українського вибору" як центру антиукраїнської пропаганди. За 2 тижні до подій із затриманням Рубана та Савченко СБУ, військова прокуратура та кримська прокуратура ліквідували декілька антиукраїнських кубел, які за гроші Москви, які ми вилучили в Дніпрі, Харкові, Львові, Київській та Миколаївській областях організували підривну діяльність на території України...", – розказав Луценко.

"Центром таких дій, за багатьма даними, може бути партія, яка називається "Український вибір", яку очолює пан Медведчук. І ми дійсно цим займаємось понад рік", – додав він.

Крім того, Генпрокуратура вивчає причетність самого Медведчука до діяльності і Рубана, і Савченко та вивчає їхні ймовірні контакти.

При цьому Луценко додав до списку таких подій і штурм Жовтневого палацу прихильниками Міхеїла Саакашвілі в грудні 2017 року.

Читайте також: Савченко хотіла підірвати парламент та добивати автоматами тих хто вижив, – Луценко

"Ми прекрасно розуміємо, що Рубан і Савченко, навіть якщо б їм вдалося завербувати цілий полк спецназу, не могли б діяти окремо від якогось більш глобального плану. І я особисто вважаю, що події по дестабілізації столичних вулиць під час перекриття центральних магістралей, спроб штурму Жовтневого палацу тощо, які демонстрували прихильники Саакашвілі, були частиною плану по дестабілізації", – заявив генпрокурор.

Він зазначив, що, на його думку, теракт в центрі столиці мав би потягнути за собою наступ російсько-терористичних військ.

"Те, що є якийсь глобальний план по зміні, усуненню конституційного ладу в Україні, я упевнений – існує. І ми шукаємо цей "мозковий центр", – заявив Луценко.

Детальніше в сюжеті.


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter