В Україні може з'явитися обов'язкове навчання навичкам надання екстреної першої допомоги. Зокрема, у проекті реформи системи екстреної медичної допомоги, яку Міністерство охорони здоров'я України планує запустити в 2019 році, пропонується обов'язкове навчання навичкам надання екстреної першої допомоги.

Читайте також: Українець створив унікальний імплант для лікування травм шиї

Про це повідомляє "Главком".

Таке навчання будуть проходити вихователі в садочках, вчителі у школах, і викладачі вишів, а також працівники соціальної сфери, громадяни, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою, водії. Також навчати наданню екстреної медичної допомоги будуть учнів 10-11 класів за спеціальною програмою, яка буде поєднувати викладання теоретичних знань з практичними.

Читайте також: Онкологи з'ясували хто в групі ризику раку підшлункової залози

Крім того, реформою планують поліпшити ситуацію з наданням першої допомоги на місці пригоди. Приміром, таку допомогу можуть надавати свідки ДТП, які не мають медичної освіти, і для цього вводиться статус екстреного медичного помічника зі спеціальним сертифікатом. Такими помічниками стануть пожежники, рятувальники, патрульні поліцейські і співробітники МВС, водії громадського транспорту, провідники, бортпровідники та кондуктори.

При цьому МОЗ надаватиме підтримку всім громадянам, які бажають пройти навчання та отримати сертифікат медичного помічника.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter