Правоохоронці викрили масштабну контрабандну схему постачання цигарок з окупованих територій Донбасі на вільну територію України. У суботу 15 лютого на Волині, а також у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях відбулося понад 90 обшуків за місцями проживання фігурантів справи.

Читайте також: На Волині у контрабандиста пройшли масштабні обшуки

Про це повідомляє ТСН з посиланням на пресслужбу прокуратури Донецької області.

У складських та офісних приміщеннях було виявлено та вилучено півтори тисячі ящиків тютюнових виробів (750 тисяч пачок цигарок) на загальну суму понад 20 млн грн, готівки на понад 900 тис. грн, які були одержанні від злочинної діяльності, чорнові записи, комп’ютерну техніку, а також вогнепальну зброю та набої.

 



Досудове розслідування встановило, що група місцевих мешканців Донеччини, діючи за попередньою змовою з поки що не встановленими військовослужбовцями Збройних сил України, організували переміщення через лінію розмежування контрафактних тютюнових виробів у великих обсягах, які в подальшому розповсюджували територією України.

Читайте також: На Волині у чоловіка відібрали авто через цигарки

Нині готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно. Встановлюються усі обставини злочинної діяльності та коло причетних до злочинів осіб.

 



Раніше голова СБУ Іван Баканов розповів, як посилити боротьбу з контрабандою та нелегальним ринком тютюну.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook