"Вже 73 роки ми із вдячністю несемо квіти до Меморіалу Вічної Слави за тих, хто поліг на війні за мир, щастя та спокій", – такими словами розпочали вшанування пам'яті жертв Другої світової війни.

Читайте також: Як відзначали День пам'яті та примирення у Луцьку

У Луцьку разом вшанували пам'ять полеглих воїнів учасники бойових дій Другої світової війни, ветерани ОУН-УПА, учасники АТО, афганці, небайдужі лучани, а також представники різних релігійних конфесій.

Так, вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та покладання квітів до Центрального монументу, що на меморіальному комплексі "Вічна Слава", відбулося сьогодні, 9 травня, о 10 годині.

Урочистий захід відкрили словами вдячності ветеранам за їхню важку працю у Другій світовій війні. Опісля того звучав гімн України і присутні усі як один виконували його із гордо піднятою головою та рукою на серці. Після чого, хвилиною мовчання пом'янули усіх, хто поліг за мир.

Цьогоріч День Перемоги зібрав велику кількість людей, які несли квіти до пам'ятника та схиляли голови перед ими, хто поліг за мир.

Читайте також: Україна відзначає День пам'яті та примирення

Серед тих, хто поклав квіти до вічного вогню та вшанував пам'ять полеглих були голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, радник міського голови Ігор Поліщук, голова Волинської обласної адміністрації Олександр Савченко, в. о. міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, голова Волинської обласної організації Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, сивочолі ветерани та багато небайдужих лучан.

Після того, як квіти були покладені, слово взяв ветеран, який зі сльозами на очах згадував ті страшні роки. У свої роки він розказав величезний вірш присвячений війні, який викликав бурхливі овації та сльози у всіх присутніх.

За спокій та мир також помолилися і священики різних конфесій.

Сьогодні День Подяки тим людям, які боролися з фашизмом, не шкодуючи власного життя заради щастя майбутніх поколінь. Вони назавжди залишаться в нашій пам’яті і наших серцях. Ми повинні пам’ятати їх подвиг та докласти максимум зусиль для того, щоб на теренах нашої України панував мир.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter