Сьогодні, 4 березня, з Театрального майдану Луцька вчергове відправили гуманітарний вантаж на передову нашим захисникам. Допомогу бійцям збирали небайдужі волиняни та невтомні волонтери, які уже котрий рік поспіль, не опускаючи рук, допомагають військовим, які боронять кордони України на Сході нашої держави.

Читайте також: На Волині ліцей хочуть назвати ім’ям загиблого Героя АТО

Засновник волонтерського центру "Серце патріота" Сергій Балицький розповів, що крім необхідних речей та смаколиків, цього разу везуть передсвяткові подарунки жінкам військовим, які перебувають на передовій.

"Їдемо, аби привітати наших чарівних захисниць, адже приготували для них 120 подарунків та вперше веземо їм посилки від рідних", – каже Серій Балицький.

Волонтер зазначає, що направляться також у сторону міста Щастя та далі – по периметру Луганської області. У планах також заїхати до військових нашої 14-ої бригади та до розвідників. 

"Веземо замовлення військових, запчастини до транспорту, одяг та різноманітні смаколики: закрутки, солодощі, потрібну побутову техніку, бочки для води, різні матеріали для облаштування бані", – розповів волонтер.

Допомагали зібрати вантаж люди не лише з Волині, а й з Рівненської області. Також до справи долучилися священники, Ківерцівська та Колківська громади.

Повертатися Сергій Балицький планує не з порожніми руками, а хоче доправити зі Сходу на ремонт військовий автомобіль.

Читайте також: У Луцьку відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику України (фото)

Уже не вперше до збору вантажу нашим захисникам долучаються і волонтери Волині "З любов'ю у серці", яких об'єднало спільне бажання допомагати, тим, хто цього потребує.

Жіночки для військових приготували чимало смаколиків: спекли печиво, наліпили вареників та зробили млинці з начинкою.

Як розповіла волонтерка Алла Демчук, яка з перших днів війни допомагає військовим, це уже третя доставка за останні дні.

"Відправили допомогу у 24-ту бригаду, також на нульову позицію передової, а сьогодні знову передаємо смаколики хлопцям через Сергія Балицького. Також підвезли декілька мішків картоплі", –  зазначила Алла Демчук.

Жінка зазначає, що їхня волонтерська спільнота, крім військових, допомагає також і хворим діткам, людям, які потерпіли від домашнього насильства. 

"Ми збираємося у моєму кафе, де готуємо різноманітні страви – котлети, запікаємо м'ясо та домашні ковбаси. Іноді проводимо толоки в навколишніх селах", – каже жінка.

Читайте також: "Це чорна стрічка в історії України": у Луцьку вшанували пам’ять бійців, загиблих у боях за Дебальцеве (фото)

На площі потік волонтерів до мікроавтобуса Сергія Балицького не закінчувався: хтось під'їжджав, передавав допомогу і їхав собі далі, а на його місце прибували інші люди з вантажами. Хтось просто підходив передати гроші, хтось кидав їх у скриньки для збору коштів на потреби захисників АТО. Дивлячись на це, розумієш, наскільки наші люди сильні та незламні, адже не опускають рук і протягом восьми років війни на Сході України, продовжують всіляко допомагати нашим військовим.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook