На позачерговій сесії Луцької міської ради депутатами було вирішено передати 7,2 мільйона гривень для завершення робіт у школі №27. Частину коштів, а саме 5 мільйонів зняли з центру реабілітації для бійців АТО. Таке рішення викликало чимало відгуків. Міська та обласна влада запевнили, що 5 мільйонів повернуть вже у вересні. Тим більше, що кошти лежатимуть на рахунках центру аж до листопада, поки триватиме експертиза проекту.

Читайте також: На добудову школи №27 у Луцьку спрямували понад 7 мільйонів

Радник міського голови Ігор Поліщук запевнив, що усі кошти, які знімуть із будівництва реабілітаційного центру, найближчим часом будуть повернуті.

"Ми свідомі того, що реабілітаційний центр також вкрай необхідний місту та області. Обласна рада гарантує повернення цих коштів. Також гарантом виступає й міська рада. Можна створити тимчасову контрольну комісію, до якої увійдуть учасники АТО, аби контролювати хід будівництва центру", – наголосив він.

Голова бюджетної комісії Луцькради Борис Смаль зазначає, що на темі будівництва 27-ї школи та Центру реабілітації було дуже багато спекуляцій.

"Найбільш прикро те, що обидва питання політизовані штучно. Насправді опоненти щиро хочуть, щоб у нас не склалося ні з школою, ні з центром", – каже Борис Смаль.

"Такий вимушений крок, як єдиний можливий на сьогодні варіант вирішення питання, жодним чином не зашкодить відкриттю реабілітаційного центру для воїнів АТО, адже 5 млн. грн. будуть повернуті на будівництво центру за кілька місяців. Тим більше упродовж цих кількох місяців будівництво центру все одно не розпочалось би, оскільки в цей період проводиться експертиза проектно-кошториснї документації", – додає депутат Сергій Шкода.

Читайте також: У Луцьку гроші, які спрямують на добудову 27-ї школи, обіцяють повернути в жовтні

У свою чергу, голова облради Ігор Палиця запевнив, що кошти для реабілітаційного центру надасть облрада спільно з ОДА під час сесії у вересні. Крім того, аналогічну гарантію надав виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Зрештою, після дискусій, депутати фракцій "УКРОП" та декілька позафракційних підтримали виділення коштів, аби школа могла відкрити двері для учнів уже цього навчального року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter