Аварія сталася 31 березня близько 20-ї години на вулиці Польовій у Луцьку. 

Читайте також: У Луцьку бус врізався у позашляховик

Чоловік, який відмовився називати своє ім`я та прізвище розповів, що аварія трапилася поблизу його будинку: "Був в хаті з дружиною, то був такий удар, шо в хаті почули. Казали ці хлопці, що з ним каталися, що він стояв взагалі на обочині."

Чоловік каже, що від удару дитину відкинуло приблизно на 10 метрів, велосипед залишився під заднім правим колесом автомобіля: "Неділя вибори. Діти. Дорослі стояли бачили як воно було."

Розповідають про аварію ще двоє місцевих мешканців, які живуть у мікрорайоні Вересневе.

Сергій, місцевий мешканець: "Їхав він мінімум 80. Бо ще ми стояли з хлопцями і казали: кинути йому цеглину в лобове і тут тільки "гах" і все і тільки іскри пішли з-під машини. Велосипед був взагалі під машиною. Його і видно не було. Ще старший хлопчик був. Ще є лишився."

Христина Приймачок, місцева мешканка: "Хлопчик стояв по лівій стороні смуги. Вдарила машина і перекинула аж на іншу сторону. Водій їхав із шаленою швидкістю, бачило дуже багато свідків. Тут така смуга, що потрібно їхати 30 км в год. Ми хочемо щоб водій був наказаний. "

На момент прибуття карети швидкої у дитини були відсутні пульс та дихання – розповів завідувач Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги Андрій Абрамов. На виклик прибули дві катери швидкої допомоги. Хлопчика намагалися реанімувати.

Андрій Абрамов, завідувач Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги : "В дитинки виявилися травми несумісні з життям. Хоча видно було ознаки, що вкрай тяжкі ушкодженняВсеодно дитинку взяли і проводили реанімаційні заходи більше 45 хвилин, ну на жаль вони виявилися не ефективними."

Правоохоронці, що прибули на місце ДТП, ознак спяніння у водія не виявили, каже речник Головного управління Нацполіції області Віктор Гомоль. Швидкість з якою рухалося авто на момент наїзду на дитину, нині встановлюють.

Віктор Гомоль, речник Головного управління Нацполіції Волині: "Автомобіль "Volkswagen " допустив наїзд на 9-річного велосипедиста який рухався у попутньому напрямку. Попередньо встановлено що водій не перебував у стані спяніння. Проводиться досудове розслідування у ході якого будуть встановлені всі деталі цієї летальної ДТП. В тому числі з якою швидкістю рухався транспортний засіб."

За фактом дорожньо-транспортної пригоди правоохоронці відкрили карне провадження. Якщо вину водія доведуть – йому загрожує ув’язнення строком від 3 до 8 років. Свідків ДТП поліція просить звернутися на лінію 102 або у слідче управління за адресою місто Луцьк вулиця Винниченка 11.

Читайте також: Загинув на місці: волинянин на вантажівці переїхав чоловіка

Детальніше − у сюжеті UA:Волинь.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook