Він обіцяє повернути Луцьк лучанам, він обіцяє повернути Старий ринок підприємцям, він навіть обіцяє зменшити комунальні тарифи − кандидат у мери Богдан Шиба розійшовся у своїй передвиборчій компанії не на жарт. Певно геть забув свою попередню каденцію. І поки Богдан Павлович поринув у прекрасне майбутнє, ми продовжуємо розповідати про більш приземлені речі, про землю, яку втратив Луцьк з 2006-го по 2010-й рік, а її чимало.

Читайте також:Як Шиба-мер набрав кредитів під гарантії міського бюджету та на десятки мільйонів накупляв гнилих маршруток

Раніше повідомлялось, як з доброї руки Богдана Шиби у Луцьку продавалися земельні ділянки. А вже цього разу ми розкажемо, як земля розходилася фактично задарма, тобто, її навіть не купували, а віддавали в оренду, або ж просто погоджували в постійне користування. І таких ділянок не перерахувати. Аби промоніторити усю каденцію Богдана Павловича то потрібно тиждень не виходити з архіву. І з місяць їздити містом, щоб перевірити усі ділянки, які колись віддали у приватні руки. Бо ж оренда землі в стилі найкращих земельних традицій поступово переходила комусь у власність.

Ось візьмемо до прикладу вулицю Карбишева. Вона знаходиться на окраїні, і якщо нею проїхатися, тут можна побачити ряд підприємств. Карбишева – це якраз той район, де комунальну землю збували гектарами. Так ніби, вона нікому не потрібна і висить непідйомним баластом над душею.

Ось до прикладу, малому приватному підприємству "Медіа" та підприємцю Сітусі Володимиру Володимировичу надають в оренду на 5 років  99 сотих землі для обслуговування виробничої бази. А для ТЗоВ "Волинькомхліб" у 2006 році взагалі тут, знову ж таки на Карбишева 1, надають на 5 років в оренду понад 3 гектара землі.

Натрапляємо на кілька рішень Луцької міської ради за підписом Богдана Шиби датованих 2007 роком. Цими рішенням родині відомих бізнесменів Корсаків фактично віддали гектари землі, які знаходяться під торгово-розважальним комплексом "Адреналін Сіті".

27 грудня 2006 року на одній із сесії Корсаку Віктору Івановичу надають понад гектар землі для обслуговування складських приміщень. На цій же ж сесії Корсак Леся Романівна отримує дозвіл що до відведення земельної ділянки на гектар і 70 сотих землі.

Читайте також: "Хай кожен відповідає за свої дії перед Богом і людьми": покійний міський голова про свого попередника

А в 2007 році Корсак Віктор Іванович бере в оренду на 5 років 10 сотих землі для обслуговування складських приміщень. І на тій же ж самій сесії за перевіреною схемою Корсак Леся Романівна бере в оренду 74 соті землі.

Як виявляється, в місті Луцьку у приватні руки можна було отримати не лише сотки і гектари землі, але й дозволи на підземне будівництво, і площу для підземного будівництва можна і орендувати, і навіть отримати у постійне користування. Відтак ресторан "Княжий Двір" розрісся не у ширину, а й у глибину.

А по цій ділянці ще досі "висить" кримінальне провадження. Земля знаходиться за адресою Трункіна, 12. У 2009 році фірма "Вест-Вікторія" взяла понад один гектар землі в оренду на 5 років. Але орендували земельну по хитрому. Є відповідне рішення сесії Луцької міської ради, проте договір оренди так і не був укладений. Відтак фірма "Вест-Вікторія" до цього часу користується землею нічого не сплачуючи до бюджету. У прокуратурі кажуть – ведеться слідство.

Як бачимо господарювання у Луцьку за часів Богдана Павловича було на рівні.

І що тут скажеш, Богдан Шиба щира душа, адже по роздавав стільки землі та майна рахуй задарма.

Читайте також: Ледь не винесли з сесійної зали: як кандидат у мери Луцька Шиба переносив Центральний ринок

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook