За фальшиве замінування Волинської обласної клінічної лікарні, чоловіка засудили до чотирьох з половиною років тюрми.

Читайте також: У Луцьку затримали чоловіка, який "замінував" "Ощадбанк"

Такий термін чоловік отримав через те, що перед "замінуванням" погрожував по телефону патрульному, а при затриманні наніс одному з поліцейських побої та побив іншому мобільний.Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 7 лютого.

Як вдалося встановити під час судового засідання, 7 квітня 2018 року на обвинуваченого були складені адміністративні протоколи ч.1 ст. 126 КУпАП та ч.1 ст. 185 КУпАП, тож через виконання патрульним своїх обов’язків чоловік, будучи п’яним, подзвонив до нього та погрожував насиллям та застосуванням вогнепальної зброї, аби той скасував протоколи.

Читайте також: У Луцьку повідомили про замінування головного відділення "Ощадбанку"

11 квітня обвинувачений повідомив по лінії "102" черговому диспетчеру неправдиву інформацію про замінування та підготовку вибуху в Волинській обласній клінічній лікарні. Так, правоохоронними органами та медичним персоналом лікарні було проведено евакуацію медичних працівників та пацієнтів. До місця події для евакуації медичного персоналу та пацієнтів і проведення робіт по розмінуванню приміщення було залучено підрозділ вибухотехнічної служби ГУ Національної поліції у Волинській області, працівників УДСНС України у Волинській області, проте інформація про підготовку вибуху не підтвердилась.

Вже під час затримання чоловік чинив супротив правоохоронцям та побив одному з них телефон, а іншому наніс удари по гомілці.

Обвинувачений повністю визнав свою вину та не оспорював фактичних обставин злочину.

Отож, суд призначив йому покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook