Земельні торги на Волині – це завжди аукціон небаченої щедрості. Здавалося б на землю за копійки має вишикуватись черга з охочих, особливо місцевих. Втім зазвичай мешканці села тієї сільради, де проводяться подібні аукціони, про них ні сном, ні духом. Складається враження, що на таке свято життя  потрапляють лише обрані, яким як правило, й дістаються волинські чорноземи в оренду на десятки років майже за безцінь. Та й досить часто про такі аукціони жителі сусідніх областей дізнаються швидше аніж місцеві.

Читайте також: З молотка за "копійки": як на Волині в ОТГ роздають землю в оренду

Не виключенням стали земельні торги у Турійському районі. Тут на аукціоні є три земельні ділянки: 22, 57 та 68 гектарів поблизу села Миляновичі Луківської ОТГ, яка власне виступає організатором цих торгів. Місцеві мешканці кажуть: хочуть вже давно взяти землю в оренду для ведення сільського господарства, бо ж мають переважне право її отримати та навіть готові заплатити початкову ціну. Проте не можуть цього зробити. Бо ж на земельних аукціонах вони, очевидно, непрохані гості і їх туди – не кличуть.

Що вже там говорити про селян, якщо навіть сільський голова нічого не знав про цей аукціон.

Не дивлячись на бажання тутешніх обробляти ці поля – аукціони щодо цих трьох ділянок не відбулись вже втретє, бо ж  нікому не цікаво. Організатори земельних торгів кажуть – це через те, що оренда цих ділянок занадто висока. Давайте порахуємо! Наприклад, першу земельну ділянку у 22 гектара оцінили у 47 тисяч 868 гривень за рік. Саме таку суму потрібно орендарю заплати за рік оренди. Виходить символічна плата, як для такої родючої землі лише 181 гривня 32 копійки за гектар в місяць.

Читайте також: Україна вперше продала право добувати бурштин: хто і за скільки купив

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook