З 1 січня 2019 року вступають в силу зміни у Законі "Про освіту".

Читайте також: На Волині жінка народжувала у темному під'їзді багатоповерхового будинку

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 22 листопада.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко зазначила, що в новому законі про освіту внесені зміни, де прописано, що з 1 січня 2019 року батьки мають платити за дитину. Пропонується покласти на міський бюджет оплату навчання за дітей, які не проживають та не прописані у Луцьку, але школу відвідують міську.

При умові якщо буде укладено договір між міською радою та ОТГ, то всі виплати бере на себе ОТГ.

Якщо ж ОТГ не заключає такий договір, то це питання буде вирішувась з батьками. На сьогоднішній день, утримання дитини у школі на один день, без харчування становить 21 гривню. У молодших групах садочків навчання становить 30 гривень, у старших групах − 33 гривні.

Депутат Луцької міської ради Анна Мовяк зазначила, що таке рішення незаконне і суперечить Конституції.

"Якщо таке рішення буде прийнято,тобто договір буде укладено з ОТГ, то гроші будуть перераховані на загальний фонд", − пояснила Єлова Лілія, директор Департаменту фінансів та бюджету.

Читайте також: Напередодні смерті зниклий 20-річний лучанин поховав матір та посварився з дівчиною

Зараз у Луцьку навчаються найбільше дітей із боратинської, заборівської, городищенської, ліпінської, піддубцівської, прилуцької та княгининівської громад.

У луцьких школах навчається близько 2500 дітей із прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти – 490 дітей.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter