Десятки затриманих в Саудівській Аравії принців і мільярдерів погодилися заплатити за свою свободу. В цілому держава розраховує отримати від заарештованих, що містяться в готелі "Рітц Карлтон", більше $ 100 млрд.

Читайте також: Жителям Саудівської Аравії роздадуть $13 мільярдів через зростаючу вартість життя

Представники влади Саудівської Аравії завершують переговори з принцами і мільярдерами, які протягом останніх місяців перебувають під арештом у готелі "Рітц Карлтон" в Ер-Ріяді. Вказується, що 90 осіб уже прийняли умови і вийшли на свободу, 5 обмірковують зроблену їм пропозицію. Небажаючі платити (їх близько 90) знайомляться з висунутими звинуваченнями і ризикують постати перед судом, пише Інтерфакс-Україна.

Номери в готелі зарезервовані до 14 лютого, проте, як стверджує представник влади, переговори з заарештованими планується завершити до кінця січня. Всього королівство має намір отримати від заарештованих понад $ 100 млрд, вказує агентство.

Генеральний прокурор Саудівської Аравії шейх Сауд аль Моджеб у відповідь на критику на свою адресу заявив, що "настала нова ера боротьби з корупцією". Вилучення у затриманих коштів, нерухомості і цінних паперів є частиною цієї боротьби.

Усього по антикорупційній справі були затримані близько 350 осіб. Деякі з них швидко покинули "Рітц Карлтон" і були переведені в статус свідків у справі. Іншим довелося стати в'язнями готелю, в якому вони можуть користуватися послугами дорогого ресторану, фітнес-клубу, спа, а також боулінгу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter