В Італії через стрімке поширення коронавірусу, від якого в країні вже померло понад 300 осіб, в деяких містах почалася паніка серед місцевого населення через смертельну недугу. Люди скуповують маски, воду та продукти харчування. Влада вже скасувала масові заходи та навчання у школах.

Читайте також: Коронавірус в Європі: в яких країнах виявили смертельне захворювання

Українці з різних містечок Італії розповіли, як тамтешній уряд намагається заспокоїти населення та яка ситуація в країні нині, про це у сюжеті ТСН.

Уже з десяток років в Італії живе матір українки Тетяни. І нині, попри те, що в Італії вирує небезпечний коронавірус, жінка теж їде до Мілана на заробітки. Із батьківщини матір Тетяни просить привезти не українські смаколики, а медичні маски. Бо знайти їх у Мілані, де зафіксовано найбільше випадків інфікування вірусом, майже неможливо.

"Масок немає в жодній аптеці, не можна їх купити. Зачинені всі магазини, повиносили з прилавків м'ясні та молочні продукти", – зауважує жінка.

А от Марина, котра мешкає в Мілані, каже, що паніки у місті не помітила. Переконує, що італійська влада постійно намагається заспокоїти населення. 

Читайте також: Люди заблоковані: на одному з найпопулярніших курортів світу виявили смертельний коронавірус

"Є комунікація зі сторони влади, роз'яснення, як реагувати, що робити. Кажуть, що вірус більше страшний для людей похилого віку, у кого слабкий імунітет, людей, які хворіють на інші хвороби. Для всіх інших, навіть якщо є випадки ураження, це проходить у легкій формі", – розповідає Марина Гриценко.

У Мілані не один рік мешкає і Анна. Вона викладає англійську і працює у місцевому театрі. Однак від суботи, каже, змушена сидіти вдома. Бо усі масові заходи скасували, театри та музеї зачинили. Заняття в школах та університетах теж призупинили.

Аби зупинити поширення коронавірусу, в Італії одинадцять містечок зачинили на карантин. В'їзд і виїзд без спеціальних дозволів туди заборонений. Людям радять не виходити на вулицю.

"Є паніка, люди закупляються водою, їжею, бояться виходити. Була в магазині, бачила по три возики води накуповують, їжі з запасами", – розповідає мешканка Скалтеніго Юлія Гула.

Читайте також: Смертоносний коронавірус виявили у ще двох країнах світу

Дівчина також зауважує, що для тих людей, які занедужали і побоюються, що заражені коронавірусом, створили гарячу лінію.

"Держава дала зелений номер для тих, хто себе погано почуває, думає, що в нього може бути коронавірус. Телефонуєш і перевіряють, чи може в тебе він бути", – зазначає Юлія.

У МЗС, тим часом, наголошують, що наразі жодних випадків захворювання на коронавірус українців в Італії не фіксували. Однак радять утриматися від майбутніх поїздок на північ країни. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook