Незалежно від того, чи відчуваєте ви його самостійно або з партнером, досягнення оргазму має деякі значні переваги.

Читайте також: "Якщо рольові ігри − вже нудно": сексолог назвала 7 способів урізноманітнити секс

Регулярно отримуючи викид ендорфінів, ви можете поліпшити своє фізичне та психічне здоров'я, а також сформувати більш тісний зв'язок із самим собою або вашим партнером, повідомляє Metro.

Але є й інші корисні властивості оргазму.

Ви будете спати краще

Ви коли−небудь помічали, як ви відчуваєте сонливість після оргазму? Це не тільки через фізичні навантаження, які ви тільки що дали своєму тілу (або руці), але і тому, що в момент оргазму ваше тіло випускає різні хімічні речовини, включаючи окситоцин і серотонін (гормони щастя), а також норадреналін, вазопресин і пролактин.

Ці хімічні речовини працюють разом, щоб ви відчули себе розслабленим, що, в свою чергу, може допомогти вам зануритися в глибокий сон.

"... під час кульмінації організм виділяє пролактин разом з багатьма іншими хімічними речовинами. Було доведено, що пролактин допомагає вам відчувати себе розслабленим і втомленим, що має допомогти вам легше заснути", − зазначила доктор Діана Галл.

Знеболюючий ефект

Деякі дослідження показали, що досягнення оргазму може зменшити симптоми болю. Дослідження вчених Університету Мюнстера в Німеччині в 2013 році показало, що оргазм під час сексу допомагає при мігрені і кластерних або напружених головних болях. 60% учасників, які страждають мігренню, і одна третина тих, хто відчуває кластерні головні болі, сказали, що оргазм під час сексу послабив їх біль. Хоча дослідження не охоплювало мастурбацію, дослідники зробили висновки, що, швидше за все, ефект буде таким самим і в цьому випадку. З усім тим, деякі люди , які страждають мігренню (33%), сказали, що секс/оргазми погіршили їх симптоми, тому це не спрацює для всіх.

Оргазм при мастурбації допоможе поліпшити ваше сексуальне життя

Мастурбація допомагає краще пізнати себе і зрозуміти, що вам подобається або не подобається в сексі. Отриманим досвідом ви зможете поділитися зі своїм партнером, що допоможе удосконалити ваш секс. Крім того, це дійсно весело.

Ваша шкіра буде сяяти

Це більш ймовірно, якщо ви займаєтеся сексом з партнером, а не мастурбуєте.

"З медичної точки зору, ваш кровотік збільшується під час сексу і оргазму, що означає, що у вашому тілі циркулює більше кисню, − зазначила доктор Галл. − Цей підвищений кровотік також відповідає за почервоніння шкіри, яке багато людей відчувають під час і після сексу. Крім того, підвищений потік кисню може стимулювати вироблення колагену – білка, який, як відомо, відмінно підходить для шкіри".

Читайте також: Які існують види жіночого оргазму

Корисно для серця

Коли ви займаєтеся сексом, ваш серцевий ритм зазвичай стає вищим, і пульс може ще більше посилитися, коли ви досягаєте оргазму.

"Підвищення частоти серцевих скорочень корисно для вашого серця, і коли ви відчуваєте оргазм, воно може досягати швидкості, подібної до тої, коли ви робите легкі вправи, такі як швидка ходьба", − розповів фармацевт Шамір Патель.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook