Погода в Україні у вівторок, 13 жовтня, може поставити температурні рекорди, адже цей день стане одним з найтепліших в Європі. При цьому очікується південно-східний вітер, а на Заході – до штормового.

Читайте також: Сніг, приморозки і +23: яких погодних сюрпризів чекати в Україні

"Температура повітря протягом дня становитиме +20+24 градуси, лише у західних областях дощі знизять градуса до +16+19", – пише Наталка Діденко в Facebook.

Західну Україну накриє потужним циклоном Gizela. До вечора опади посиляться, трохи торкнуться також під кінець дня й Одеської області.

Але в більшості інших областей переважатиме суха погода.

"У Києві завтра – найтепліший день з подальшої синоптичної перспективи, до +20 градусів. Вітерець, правда, може задувати поривчастий, південно-східного напрямку. Дощі у столиці малоймовірні", – пише синоптик.

На Покрову та День захисника України дощі пройдуть місцями в західних областях, можуть трохи торкнутися Житомирської та Київської області.

На Заході 14 жовтня вдень очікується похолодання до +10+15 градусів, на Півночі, у Вінницькій і Черкаській областях буде в межах +14+19 градусів, на решті території +19+24 градуси.

Читайте також: Найближчої доби Землю накриє магнітна буря: як вберегти здоров'я

"Істотне похолодання в Україні передбачається на вихідні, 17-18 жовтня", – додала Діденко.

А ось синоптики Українського гідрометцентру на карті показали, яка буде температура і де найбільше опадів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook