Жоден із волинських нардепів-мажоритарників не голосував за скандальний законопроєкт, який дозволяє продаж української землі. Натомість такі знайшлись серед "списочників" партії "Слуга народу".

Читайте також: Верховна Рада вночі таки ухвалила закон про ринок землі: що він передбачає та як його будуть запускати

Результати поіменного голосування опублікували на сайті Верховної Ради, пише ІА Волинські Новини.

Волинські народні депутати від мажоритарних округів Ігор ПалицяСтепан ІвахівІгор ГузьІрина КонстанкевичВячеслав Рубльов були відсутні під час голосування.

Також був відсутній під час голосування нардеп від "Слуги народу" Валерій Стернійчук. Волинянин Олександр Колтунович, який входить до фракції "Опозиційна платформа – за життя", був на засіданні, але не голосував.

Єдиними нардепами-волинянами, які підтримали скандальний законопроєкт, стали члени партії "Слуга народу", волиняни Федір Веніславський та Андрій Герус.

Читайте також: "Маски скинуто": Тимошенко обіцяє покарати усіх причетних до афери "ринку землі" (відео)

Нагадаємо, пізно вночі 31 березня, зібравшись під час карантину, Верховна Рада прийняла закон про обіг земель сільськогосподарського призначення, який запроваджує ринок землі в Україні з 1 липня 2021 року.

Нардеп від Луцька Ігор Палиця неодноразово заявляв, що Україна не готова до впровадження ринку землі, зокрема через те, що близько 40% наділів – не інвентаризовані. А селяни, попри заяви ініціаторів ринку, не матимуть змогу придбати землю і працювати на ній, в тому числі через дорогі кредити на покупку техніки й устаткування. Тому впровадження ринку землі в нинішньому вигляді неприпустиме.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook