Луцькі ОСББ за програмами підтримки Луцької міської ради реалізують масштабні проекти, які в минулому багатьом могли б видатись нереальними.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook перший зступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Читайте також: Луцький бюджет може втратити понад 20 мільйонів через законопроект про відміну пайової участі

"Сьогодні бачимо численні приклади того, як людям вдається економити на опаленні тисячі гривень щомісяця завдяки встановленню ІТП та якісному утепленню будинків. Як замінюються покрівлі, внутрішні комунікації, вікна і двері, наскільки привабливими стають модернізовані будинки та доглянутими прибудинкові території. Все це можливо, якщо жильці багатоквартирних будинків активні та готові брати участь у змінах", – зазначає Григорій Недопад.

Крім того, Луцька міська рада з року в рік продовжує збільшувати обсяги фінансування програм підтримки ОСББ, а саме фінансування 70/30, де 70% від вартості робіт оплачується з міського бюджету і 30% – співфінансування мешканців, а також – погашення тіла кредиту на впровадження енергозберігаючих заходів.

"Обидві програми ефективно працюють, в чому ми переконалися сьогодні, побачивши якісні зміни у ще кількох ОСББ, серед яких – заміна покрівлі, утеплення, модернізація і встановлення ІТП. Як розповіла голова ОСББ будинку по вул. Конякіна, 25, тут індивідуальний тепловий пункт усього за два холодних місяці забезпечив кожній квартирі економію на опаленні – близько 3000 грн! Ця економія стане ще більшою, коли будинок буде утеплено", – йдеться в дописі заступника.

Також він зауважив, що успіх ОСББ залежить від активності мешканців та правильного вибору голови. При хорошій організації та виваженому підході, створення ОСББ виправдовує себе досить швидко і ефективно.

"Переконаний у тому, що створення ОСББ на сьогодні є найкращою альтернативою ЖКГ, які зараз перебувають на етапі реформування", – зазначає Григорій Недопад.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook