У Луцьку пропонують замість чотирьох автобусних маршрутів запустити лише тролейбуси. Таку пропозицію винесли під час обговорення нової стратегії розвитку громадського транспорту Луцької громади. Окрім цього науковці пропонують будувати нові тролейбусні лінії, розвивати велоінфраструктуру та запровадити жорсткішу систему для контролю перевізників.

Читайте також: У Луцьку для пасажирів, які оплачують проїзд готівкою, пропонують ввести спеціальний квиток

Збільшення кількості екологічного транспорту, витіснення старих маршруток та додаткові тролейбусні лінії – науковці Луцького національного технічного університету представили чергову стратегію розвитку громадського транспорту у Луцьку. Термін до 2025 року. Список запропонованих завдань доволі великий. Тому зупинимося на основних моментах, які можуть кардинально змінити громадський транспорт у Луцькій громаді. Перше, що пропонується збільшити кількість автобусів із пасажировмісткості до 100 людей. Наступний пункт – транспорт пристосований для людей із обмеженими можливостями. Представник ЛНТУ Валерій Дембіцький також запропонував зняти із 4-х рейсів маршрутки та пустити лише тролейбуси

"Є пропозиція замінити автобусні маршрути №2,10,11 і 12 тролейбусними і розробити приміські тролейбусні маршрути до Луцької міської територіальної громади, де застосовувати тролейбуси з автономним ходом. Це можна поєднати вулицю Дубнівську і території, які були приєднані до Луцької громади. Це Ковельський, Володимир-Волинський напрямок і поєднати села, які не входять до територіальної громади", – заявив Валерій Дембіцький.

3 із 4 маршутів належать одному перевізнику. Тому представник підприємства обурився, чому саме їхні маршрути, які вони обслуговують роками підпадають під фактичне закриття. Мовляв автобуси стандарту євро 5. Пускати там лише тролейбуси недоцільно.

Розробники стратегії запевнили, що не зважали на того чи іншого перевізника. А брали дані із безготівкової оплати проїзду. Окрім збільшення рогатих на маршрутах науковці вважають доцільним запровадити систему моніторингу та диспетчерський центр аби контролювати перевізників, позаяк ті часто з'їжджають із маршруту завчасно. Зокрема запровадження із велоінфраструктури, точки прокату та доріжки. Окремої уваги потребують і приміські автобуси. Пропозиція – аби пасажири цих маршруток платили не єдиний тариф, а за відстань. Міська влада, вислухавши пропозиції, не побачила економічних показників, скільки все це коштуватиме громаді, тому стратегію планують  вдосконалити.

Читайте також: У Луцьку курсуватиме нова маршрутка

Це уже не перша розроблена стратегія для Луцька. Наразі місто користується схемою руху та стратегією, яка розроблена спеціалістами із Харкова. Окрім неї існують й інші. Начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради Володимир Степанов каже, що врахують усі пропозиції.

Наразі, у Луцьку продовжують оновлювати автопарк громадського транспорту. За кілька років міська влада планує витіснити старі маршрутки стандарту євро 2 на більш нові, сучасні та комфортні.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook