25 найкращих молодих учених зможуть щороку отримувати державні стипендії на честь Героїв Небесної сотні.

Читайте також: Працевлаштування, пільги та стипендії: студенти Волині про те, що має змінитись у ставленні до них зі сторони держави

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Стипендії для молодих науковців започаткували на честь Дмитра Максимова, Назарія Войтовича, Романа Гурика, Устима Голоднюка, Юрія Поправки. Кабмін прийняв постанову під час засідання. Документ розробили спільно з Міносвіти, ГО "Родина Героїв Небесної сотні" та Радою молодих учених при МОН.

"Завдяки тому, що запрацює ще один канал підтримки молодих вчених, ми зможемо залучати більше молоді до науки, дати більше коштів нашим талановитим дослідникам. Таким чином ми можемо віддати шану тим Героям, що полягли за нашу свободу", – каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Читайте також: День студента 2018 у Луцьку: як студенти відзначають своє свято та де відсвяткувати цьогоріч

Щороку до Дня Гідності та Свободи – 21 листопада – у кожній із номінацій призначатимуть по 5 стипендій строком на 1 рік. Розмір виплат - 2 прожиткових мінімуми.

Стипендіатів обиратимуть на конкурсних засадах. При Міносвіти створять спеціальну комісію. До неї увійдуть представники родин Героїв, чиїми іменами названі номінації, члени наукової спільноти, молоді вчені, представники Міністерства освіти і науки.

Претендувати на отримання стипендій можуть молоді вчені – наукові та науково-педагогічні працівники, аспіранти, ад'юнкти, докторанти вишів і наукових установ. Вік кандидатів не має перевищувати 35 років.

Кожен претендент обов'язково повинен мати вагомі наукові результати з того напряму, в якому працює або навчається. Зокрема, монографії, наукові статті, зокрема у Web of Science, Scopus, Index Copernicus. Також враховуватимуть активна громадська позиція.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter