До 11 листопада у Варшаві триває інформаційна кампанія про українських заробітчанок.

Читайте також: Українських заробітчан змушували працювати без зарплати у Польщі

Плакати на міських сітілайтах показують робітниць із України на фоні портрета Лесі Українки з 200-гривневої купюри. Героїні кампанії у Польщі працюють медсестрою, офіціанткою, прибиральницею, на птахофабриці, у сфері фаст-фуду та на плантації сезонних ягід. На кожному плакаті напис: "Я – українка".

Кампанія є частиною виставки "Сусіди", що триває у Варшаві у рамках 10 урбаністичного фестивалю "Варшава в будові".

Плакати "Я – українка" мають на меті звернути увагу на жінок-заробітчанок та їхню працю. Ця робота вважається непрестижною, натомість забезпечує базові потреби, розповідає авторка ідеї Оксана Брюховецька у своєму матеріалі на "Українській правді. Життя".

Текст на кожному плакаті говорить: "Ці жінки заслуговують гідної оплати праці та гідного ставлення до себе".

Читайте також: У Польщі хочуть заборонити в'їзд іноземців без щеплень

Художні портрети українських заробітчанок для плакатів намалювали Оксана Брюховецька, Ксенія Гнилицька, Валентина Петрова, Давид Чічкан.

Портрет Лесі Українки для фону обрали тому, що письменниця "стояла на стороні людей праці" та закликала їх об'єднуватися у боротьбі за свої інтереси. Текст внизу плакатів розповідає про це.

200-гривнева купюра символізує кошти, яких багатьом українцям бракує, щоб забезпечити собі та своїм рідним гідне життя. Це змушує їх шукати заробіток за кордоном.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter