Підлітку, який застосовуючи погрози, вимагав гроші з однолітків, Нововолинський суд призначив три роки за гратами. Повідомляє БУГ.

Читайте також: Військовослужбовця, який продавав наркотики на Волині, взяли під домашній арешт

Нагадаємо, 14-річного хлопця затримали 11 грудня, коли той намагався взяти від однолітка 500 гривень, які виманив шантажем.

Як вдалося з’ясувати слідству, неповнолітній робив це неодноразово. 20 вересня 2018 року об 16:00 год. обвинувачений, перебуваючи на території дитсадка №6, висловив одну вимогу чотирьом підліткам про передачу йому грошей в загальній сумі 550 гривень до середини жовтня 2018 року, із погрозою застосування насильства над потерпілими у разі невиконання вказаних вимог.

Крім того, під погрозами засудженому передали мобільний телефон Номі, вартістю 889 гривень, який той вимагав.

18 листопада 2018 року на території школи №5 вимагав у неповнолітнього 600 гривень з умовою передати до 10 грудня, із погрозою застосування насильства у разі невиконання вказаних вимог. 11 грудня одноліток віддав 500 гривень.

Читайте також: На Волині нетверезий юнак побив чоловіка, останній – у реанімації

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав. Суддя призначив покарання у виді позбавленні волі на строк три роки. Неповнолітнього звільнили від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року шести місяців іспитового строку не вчинить нового злочину.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook