У Рівненській області затримали водія вантажівки, який виїхав на зустрічну смугу, внаслідок чого сталося ДТП за участі трьох легковиків –  загинуло четверо осіб, серед них – трирічна дитина. Про це повідомляє на відділ комунікації ГУНП в області.

Читайте також: Розбилась 3-річна дитина, трупи вирізали: волиняни загинули у моторошній аварії на Рівненщині (фото)

Керманича вантажівки слідчі затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей), а також обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 5 до 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

"Поліцейські на місці події встановили, що 26-річний житель Вінницької області, керуючи автомобілем Mercedes-Benz Actros із напівпричепом, рухаючись у напрямку Києва, виїхав на зустрічну смугу руху, де спочатку зіткнувся із автомобілем Audi А6 на іноземній реєстрації під керуванням 44-річного рівнянина, а потім – із автомобілем Chevrolet Aveo, яким керував 60-річний житель Волинської області. У подальшому, автомобіль Audi А6 відкинуло на зустрічну смугу руху, де відбулося зіткнення із автомобілем "ЗАЗ 11026" під керуванням 38-річного жителя Рівненського району", – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У страшній аварії загинули чотири людини, серед яких 9-місячна дитина

У відомстві уточнюють, що від удару автомобіль Chevrolet Aveo злетів у кювет. Внаслідок ДТП загинув водій та троє пасажирів вказаної іномарки: 49-річний житель Волинської області, його 44-річна дружина, а також їх трирічний онук із Житомира. Також у ДТП травмувався 44-річний водій автомобіля Audi А6. Чоловіка доставили до Рівненської центральної міської лікарні, де медики діагностували в нього закриту черепно-мозкову травму та перелом ноги.

"Всі водії, відповідно до медичного освідування, були тверезі, втім у них іще відібрали зразки крові. Транспортні засоби вилучені та поміщені на спецмайданчик села Городок", – додають правоохоронці. 

Нагадаємо, що автопригода за участю вантажівки та трьох легковиків, внаслідок якої загинуло четверо осіб сталася вчора, 7 червня, о 18:25 на автодорозі "Київ-Чоп" поблизу села Вересневе. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook