Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни отримав від Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" сертифікат на 330 тисяч гривень на купівлю апарату для озонотерапії.

Читайте також: З маком на грудях та сльозами на очах: як пройшов День Перемоги у Луцьку

Це сталося сьогодні, 9 травня, у День Перемоги, повідомляє Інформаційне агенство "Волинські новини".

Разом з тим, Луцький гарнізонний військовий госпіталь – Військова частина А-4554 найближчим часом завдяки Фонду отримає офтальмологічне обладнання.

Як повідомляється, відразу після заходу, присвяченого 73-ій річниці перемоги над нацизмом, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця разом із радником міського голови Ігорем Поліщуком та виконувачем повноважень міського голови Григорієм Пустовітом вирушили до Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни, аби привітати пацієнтів та вручити подарунки для установи.

 

 

Ігор Палиця відзначив, що День перемоги – це насамперед день пам’яті.

Також він підкреслив, що Фонд "Тільки разом" допомагає як ветеранам Другої світової війни (і не лише на 9 травня), так і ветеранам АТО.

"Фонд робить все можливе для допомоги, те саме робить і обласна рада. В цьому році ми виділили більше 70 мільйонів гривень на медичні заклади області. Всі медичні заклади області будуть приведені в достойний стан, аби пацієнтам було комфортно", – зазначив голова обласної ради.

Читайте також: Ремонт інфекційної лікарні та перинатального центру у Луцьку профінансують завдяки домовленості Ігоря Палиці із Прем'єр-міністром

Також Ігор Палиця вручив головному лікарю госпіталю Тетяні Масік від Фонду "Тільки разом" сертифікат на 330 тисяч гривень на придбання апарату для озонотерапії.

 

До привітань в честь Дня перемоги долучилися і Григорій Пустовіт та Ігор Поліщук, які вітали ветеранів від свого імені та імені Міської ради. Та подякували усім, хто пройшов ці страшні роки війни.

 

 

Також високопосадовці завітали і до Луцького гарнізонного військового госпіталю – Військова частина А-4554. Там вони оглянули палати, в яких перебувають пацієнти, та ознайомилися з умовами в них, також посадовці оглянули медичні кабінети установи.

Як розповіла лікар-офтальмолог Олена Маркевич військової частини А-4554, закладу необхідно придбати автокераторефрактометр і пневмотонометр, адже зараз діагностику проводять старими методами, але по часу для пацієнта це не дуже зручно, адже потрібно все обезболювати, а ці апарати дозволять все робити безконтактно за кілька секунд. Тож Ігор Палиця попросив керівника госпіталю написати відношення на адресу Фонду "Тільки разом" на придбання необхідного обладнання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter