Графологічна експертиза встановила, що заява про звільнення митника Андрія Оларя – таки підробили. Нагадаємо, екс-митник у суді вимагає у Волинської митниці визнати наказ про його звільнення протиправним та скасувати його.−

Читайте також: На Волині викрили громадян, які хотіли уникнути сплати податків за автомобілі

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Андрій Оларь зазначає, що заяву на звільнення він писав під диктовку керівництва, а у заяві не вказував, ні дати написання, ні дати, коли він бажає звільнитися. Коли керівництву він став неугодний − без його відома на вже готовій заяві проставили дату і вказали на двері.

Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України провів почеркознавчу експертизу і надав висновок – дати на заяві про звільнення Андрія Оларя написані не митником, а іншою особою.

"Відповідь на питання експертом надана у такій редакції. Цифровий запис дата − "24.04.2018" та цифровий запис дата звільнення − "25.05.2018". Заяви Оларя Андрія Івановича від 24 квітня 2018 року про звільнення із займаної посади виконані не Оларем Андрієм Івановичем, а іншою особою", − зазначив суддя Волинського окружного адміністративного суду Віктор Валюх.

На останньому судовому засіданні – 14 вересня у залі суду Андрій Оларь надав експериментальні зразки почерку та підпису у п'яти екземплярах. За вільні зразки почерку та підпису взяли заяви, які Оларь писав, коли працював на митниці. На основі цих документів експерти і проводили експертизу. Експерти дійшли висновку, що текст таки писав Оларь, а от дати на заяві проставила інша людина.

Читайте також: Корупційний обіг на "Ягодині" склав 1,5 млн доларів за 5 місяців, – журналіст

Більш детальніше у відео-сюжеті: 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter.